CSM București face ISTORIE: handbalistele au câștigat Liga Campionilor la prima lor participare
This browser does not support the video element.
Gyor a început mai bine finala Ligii Campionilor, disputată în sala Papp Laszlo din Budapesta și a condus cu două goluri, în minutul 18, moment în care antrenorul lui CSM București, Kim Rasmussen, a cerut time-out. Jocul campioanei României a fost mult mai eficient pe fază ofensivă și la pauză, CSM București a intrat cu un avantaj de un gol, 13-12.
Partea a doua a jocului a avut parte de multe răsturnări de situație. CSM București s-a desprins la două goluri, 14-12 și a avut șansa să ajungă la trei goluri diferență, însă Cristina Vărzaru a ratat. Gyor a revenit în meci, cu trei goluri consecutive și a trecut în avantaj. Până la final, meciul a fost extrem de echilibrat și niciuna dintre echipe nu a reușit desprinderea. Formația maghiară a înscris cu 30 de secunde înainte de final, prin Anita Gorbicz, însă CSM a restabilit egalitatea prin Linnea Torstensson și s-a terminat 22-22.
În prelungiri, Gyor a jucat mai bine în prima repriză de cinci minute și a condus cu 24-23. CSM București n-a cedat, iar finalul părții secunde a fost la fel de tensionat. Campioana României a beneficiat de o aruncare de la 7 metri în ultimele, iar Isabelle Gullden a înscris pentru 25-25, iar finala s-a decis la loviturile de departajare. Brazilianca Mayssa Pessoa a făcut diferență, parând două aruncări de la 7 metri, iar CSM București s-a impus cu 4-1 și în final, cu 29-26. Golul decisiv a fost marcat de Aurelia Brădeanu.
Isabelle Gullden a reușit un meci de excepție, cu 14 goluri marcate. Totodată, handbalista suedeză a câștigat titlul de golgheter al Ligii Campionilor, cu 107 goluri marcate în acest sezon.
CSM București a câștigat Liga Campionilor, la sezonul de debut în cea mai importantă competiție europeană intercluburi. CSM București este a treia echipă din România care cucerește acest trofeu, primul în actualul format, după Șiința București (1960-1961) și Rapid București (1963-1964).