Cu cât vrea să-l vândă Gigi Becali pe Bourceanu

Publicat: 10 12. 2012, 15:24
Actualizat: 04 07. 2013, 08:31

Finanțatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, luni, că niciun jucător nu va fi cedat în această iarnă, singurul care ar putea să plece fiind căpitanul Alexandru Bourceanu, însă numai în schimbul a cinci milioane de euro.

„Niciun jucător nu pleacă până nu ne calificăm în Liga Campionilor. E posibil să plece dacă îmi dă cinci milioane pe Bourceanu. El e cel mai bun jucător al meu, e mai bun și decât Chiricheș și decât Rusescu. El este rotița în jurul căruia se învârte totul. Chiricheș nu pleacă fără zece milioane, acum au sărit la opt. Pentru Chiricheș am avut o ofertă de șapte milioane de la AC Milan și am zis nu. Chiricheș în meciul cu FC Copenhaga, deși a greșit puțin la gol, a făcut artă”, a spus Becali.

Gigi Becali a afirmat că următoarele două meciuri, cu Astra și Universitatea Cluj, vor fi decisive în stabilirea strategiei de transferuri din iarnă. „Depinde de astea două meciuri dacă mai aducem fundaș dreapta sau nu. L-am adus pe Iancu, e Maxim care îmi place, mai este Rui Duarte, mai e Bozovici, jucători care îmi plac. Sunt jucători pe care îi luăm în calcul, nu sunt jucători care neapărat trebuie să îi luăm. De fapt, cred că excludem Bozovici, Rui Duarte să faci un contract pe un an cu el cu penalizări de 5.000 de euro pentru fiecare zi de întârziere, pentru că aici e Steaua, nu poți să faci ca la Rapid, că aici e Ghencea, Național, nu e Giulești, nu e «ți». Nu îi mai iau la mișto, că sunt vai de capul lor”, a completat Becali.

Gigi Becali susține că selecționerul Victor Pițurcă a avut dreptate când a decis să nu îl mai convoace pe atacantul Raul Rusescu. „Când l-a luat Pițurcă, a avut dreptate, l-a băgat și nu a făcut față, a intrat și a frecat menta. Pițurcă e corect cu fotbalul. Dacă va da goluri, va fi jucător de bază la echipa națională. Trebuie să confirmi la fotbal. El îi are acolo pe Bourceanu, Pintilii și Tănase, dar trebuie să se muleze. Rusescu joacă un rol principal la noi, el face tot jocul la noi. Dacă reușește să se integreze, vom avea o echipă națională puternică”, a menționat Becali, care a precizat că i-a mărit salariul lui Rusescu de la opt la zece mii de euro.

Finanțatorul stelist a precizat că fundașul Andrei Dumitraș va fi cedat înapoi la Ceahlăul Piatra Neamț. „M-am înțeles cu nea Gigi Pinalti și i-am zis că nu e corect, că el mi l-a propus, dar nu e de Steaua. Am dat 300.000 pe el plus TVA și i-am zis să îmi dea 100.000 și a zis că mi-i dă în rate, că nu are. I-am zis să mi-i dea în șase luni în rate”, a adăugat Becali.

Pentru partida de luni seară cu Astra Giurgiu, Becali susține că nu are emoții. „Meciul de diseară este împotriva unei echipe care va veni foarte motivată. O echipă nu extraordinară, dar nici slabă, pentru că nu poți ajunge pe locul doi dacă nu ai niște jucători de calitate, dar e mare diferență de valoare și de forță. Ei nu vor trece de centrul terenului, pentru că dacă o vor face, nu vor mai lua prima de 10.000 de euro. Eu am promis pentru cinci victorii, 20.000 de euro, au câștigat patru, în al cincilea au făcut egal cu Pandurii, nu au luat banii, apoi am promis la patru meciuri 15.000. Au câștigat trei, iar la al patrulea au pierdut cu Brașovul, dar ei s-au distanțat tot timpul. Au adus și mulți bani, iar de acum încolo orice meci jucat înseamnă două milioane de euro. Ei mi-au adus 10 milioane și nu le dau și lor 150.000? Oricum le dau și 10.000 pentru trecerea în primăvara europeană. Eu le dau primă ca să îi motivez, să îi spulbere ca să închidem gura la toată lumea. Campionatul e terminat, pentru că diferența de valoare e prea mare. Dinamo a făcut egal, CFR nu are forță. Echipele mari se văd cu echipele mici, dacă le bați la diferență mare, înseamnă că ești echipă mare. Te chinui cu ele, înseamnă că nu ești echipă mare”, a explicat Becali.