Prima pagină » Sport » Cum arată medalia olimpică a unui sportiv la doar o săptămână după ce a fost câștigată. „Ar trebui să creștem puțin calitatea”

Cum arată medalia olimpică a unui sportiv la doar o săptămână după ce a fost câștigată. „Ar trebui să creștem puțin calitatea”

Ediția de anul acesta a Jocurilor Olimpice a fost încă din prima zi marcată de controverse, începând chiar cu ceremonia de deschidere.

Apoi au apărut alte probleme: calitatea apei fluviului Sena, traficul infernal și organizarea proastă a transportului spre și dinspre Satul Olimpic, condițiile de cazare precare oferite sportivilor și lista poate continua.

De data aceasta, un sportiv american a postat pe Instagram un videoclip în care se poate observa cum arată o medalie olimpică la doar o săptămână de la momentul în care a fost câștigată.

Cum arată medalia olimpică acum

Americanul Nyjah Huston, care a câștigat o medalie de bronz în competiția de skateboarding, arată nypost.com.

Sportivul de 29 de ani a câștigat bronzul pe 29 iulie și s-a întors recent acasă, în Statele Unite, unde a început să observe că medalia începe să se deterioreze.

„Bine, deci aceste medalii olimpice arată grozav când sunt noi. Dar după ce mi-a stat pe piele și a intrat în contact cu transpirația și i-am lăsat pe prietenii mei să o poarte în weekend, se pare că nu sunt la fel de bune calitativ pe cât ai crede.

Uitați-vă la asta, totuși. Arată rău. Chiar și partea din față începe să se dezlipească puțin. Deci da, nu știu, sunt medalii olimpice, ar trebui să creștem puțin calitatea”, spune el.

În descrierea unei fotografii, el a scris că „medalia arăta ca și cum a mers la război și înapoi”.

Sursa foto: Instagram

Și Rebeca Andrade a vorbit despre medalii

Între timp, gimnasta braziliană Rebeca Andrade, care a câștigat aurul la sol, a explicat de ce evită să poarte medaliile.

„Se lovesc una de cealaltă și se zgârie. Asta mă întristează și nu vreau să fiu tristă. Așa că nu le voi mai purta la gât. O să mă plimb cu două în mâini și două în buzunar”, a spus ea.

Medaliile pentru jocurile din acest an au fost concepute de casa de bijuterii Chaumet și realizate de Monetăria din Paris, care a creat 2.600 pentru Jocurile Olimpice și 2.400 pentru Jocurile Paralimpice, care încep pe 28 august.

Citește și:

Care este, de fapt, valoarea în bani a medaliilor primite de sportivi la Jocurile Olimpice? Sumele sunt surprinzătoare

Sursa foto/video: Instagram

Andrei Văcaru a absolvit studiile de licență la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București în anul 2013, dar și un master în Comunicare în cadrul ... vezi toate articolele