Cum arată moneda de 7 euro cu bustul lui Cristiano Ronaldo. Se va lansa în ediție limitată, în Portugalia

Publicat: 17 09. 2024, 14:02

O monedă cu valoarea nominală de 7 euro, care va înfățișa bustul lui Cristiano Ronaldo, va fi lansată în Portugalia. Este o decizie inedită, căci, de obicei, astfel de lansări numismatice au loc în condiții speciale, reliefând un moment istoric. Iată mai jos, în articol, cum va arăta moneda.

Potrivit presei străine, în circuitul numismatic al Portugaliei își va face loc o nouă monedă. Este vorba despre o emisiune numismatică închinată fotbalistului Cristiano Ronaldo. Tot presa străină arată că va fi o ediție limitată și se preconizează că moneda va avea putere circulatorie pe teritoriul portughez. La prima vedere, moneda reliefează bustul atacantului de la All-Nassr, cu o formă rotundă și margine netedă. În partea stângă apare brandul fotbalistului – CR7.

Potrivit Sportskeeda.com, portughezul este cel mai mare marcator din toate timpurile în fotbalul internațional masculin și a marcat de 132 de ori pentru echipa sa națională. De altfel, în 2016, a condus Portugalia către un triumf istoric, iar în 2019 a câștigat trofeul UEFA Nations League. Pentru recunoașterea realizărilor sale din lumea sportivă, în Portugalia s-ar lansa o asemenea monedă care va avea valoarea nominală de 7 euro.

Vezi și Ronaldo anunță cum va avea loc despărțirea lui de fotbal

Vezi și Conacul de lux a lui Cristiano RONALDO cu picturi murale Louis Vuitton și finisaje din aur masiv. Va fi cea mai luxoasă casă din Portugalia

O monedă similară, închinată lui Cristiano Ronaldo, se află, deja, într-un muzeu din Madeira

O monedă similară se află, deja, în muzeul CR7 din Madeira. Este un centru cultural dedicat fotbalistului portughez Cristiano Ronaldo. Acolo, se regăsește o monedă cu formă circulară, cu un diametru de 31 de milimetri. Are o grosime de 2,25 milimetri și o greutate de 12,10 grame.

Sursă foto: Shutterstock