Prima pagină » Sport » Cum s-au pregătit gimnastele de la LOTUL național pentru sărbători

Cum s-au pregătit gimnastele de la LOTUL național pentru sărbători

Amalia Lică și colegele sale din naționala de gimnastică ritmică au intrat în bucătărie și au arătat că știu să fie și gospodine. Înainte de Crăciun, tinerele au pregătit dulciurile lor preferate, iar la final au tras o bătaie cu…făină.

Amalia Lică, cea mai bună junioară de la gimnastică ritmică din România, alături de 4 dintre colegele sale, Lisa Garac, Alexia Ghica, Patricia Stanciu și Cristina Halep, au lăsat sala de antrenament și au intrat în bucătărie.

Sub privirile maestrului cofetar Dana Mitan, sportivele au pregătit turtă dulce, desertul lor preferat de sărbători. După ce Dana le-a dat toate indicațiile, fetele s-au apucat de treabă și au arătat că știu să mânuiască bine făcălețul și coca de prăjituri.

Gimnastele au pregătit turtă dulce pentru sărbători

„M-am simțit foarte bine în bucătărie, a fost una dintre cele mai frumoase zile, ne-am distrat, am făcut prăjituri. Turta dulce este preferata mea”, a declarat Amalia Lică, componentă a lotului național de gimnastică ritmică al României.

„Eu m-am simțit foarte bine, ca acasă și mi-a plăcut foarte mult”, a completat Alexia Gica.

Tinerele au povestit că le place mult să stea în bucătărie. Bunicile și mamele sunt cele care le-au învățat să gătească. „Bunica m-a învățat să fac gogoși. Acum o săptămână, am pregătit un chef cu tata și bunica, a ieșit foarte bun. Peste o oră am mai făcut încă unul, pentru că primul s-a terminat foarte repede”, a mai spus Alexia Gica, componentă a lotului național de gimnastică ritmică al României.

Știu să pregătesc tiramisu, dar și o rețetă cu pui și biscuiți cu ciocolată – Amalia Lică, componentă a lotului național de gimnastică ritmică al României

S-au bătut cu făină și au mâncat turtă dulce

Lisa Garac, colega Amaliei de la lot, a anunțat că îi plac mult dulciurile: „Îmi place mult înghețată și ciocolata”.

După ce au terminat de făcut turta dulce, iar aceasta a ajuns la cuptor, fetele au început distracția. S-au bătut minute bune cu …făină. Cea care a dat tonul la joacă, a fost Alexia: „Mai aveam foarte puțin aluat și am vrut să ne jucăm cu făină, am exagerat puțin și fetele mi-au spus că sunt Grinch. Ne-am bătut cu făină și a fost super amuzant”.

„Am dat cu făină unele în altele, ne-am umplut de făină din cap până în picioare. Eram albe pe cap, pe față, cu făină în gură, pe ochi, peste tot”, a spus și Amalia.

La final, maestrului cofetar Dana Mitan a dat a dat și verdictul turtei dulci în formă de omuleți de zăpadă, reni, brăduți și îngerași, iar fetele au mâncat cu mare plăcere din preparatele pe care le-au pregătit. „Produsul a ieșit spectaculos, începutul a fost mai greu, au învățat foarte repede și rezultatul a fost foarte delicios. Mi-a făcut o mare plăcere să le am la noi în bucătărie”, a spus ea.

Crăciunul, cea mai frumoasă sărbătoare

Sportivele au încheiat un 2023 greu și solicitant, dar și cu multe satisfacții. Amalia și Lisa își vor aduce aminte mult timp de acum înainte de Campionatul Mondial de Junioare de la Cluj-Napoca, acolo unde România a câștigat două medalii prețioase, una de bronz, în proba de ansamblu și cea de-a doua de argint, la cerc, prin Amalia Lică.

„A fost cel mai frumos concurs din viața mea, unde am avut cele mai mari emoții! Am plâns mult la Cluj, este concursul pe care cu siguranță nu îl voi uita niciodată!”, a declarat Amalia Lică.

Tinerele așteaptă cu nerăbdare sărbătorile de iarnă. „Îmi place foarte mult această perioadă, este partea mea preferată, din an. Îmi place să fac cumpărături, să împodobesc foarte bine casa, să stau cu prietenii, să ne batem cu zăpadă”, a declarat Alexia Gica.

„Pentru mine, Crăciunul este cea mai frumoasă sărbătoare din an. Îmi place să stau cu familia și cei apropiați, să ne întâlnim, să povestim”, a încheiat Amalia Lică.

Daniel Georgescu este jurnalist în mediul online de cinci ani, dar a lucrat și în presa scrisa locala, fiind născut in apropiere de Bucuresti. S-a mutat în Capitală și a fost acceptat la Gândul, ... vezi toate articolele

Citește și