Dinamo e în insolvență și e retrogradată din vara lui 2022, dar finanțatorul FCSB, Gigi Becali, știe cum echipa rivală își poate reveni financiar.
Echipa roș-albă a intrat în insolvență la 29 iunie 2021 și a retrogradat în Liga 2, pentru prima dată în istoria de 74 de ani a clubului, la data de 29 mai 2022.
La 13 decembrie 2022 planul de reorganizare modificat a fost respins de către instanță. Administratorul judiciar Răzvan Zăvăleanu și administratorul special Vlad Iacob caută investitori pentru a salva clubul Dinamo.
Cum sunt împărțite acțiunile clubului Dinamo: Firma Lotus (Dorin Șerdean) – 72,8758%, DDB – 20,0610%, CS FC Dinamo (Nicolae Badea) – 7,031%,, Cornel Dinu – 0,013%.
DDB dorea să preia acțiunile, dacă planul de reorganizare era aprobat și datoriile clubului erau reduse la 2.5 milioane de euro.
„La Dinamo, sunt vreo 7 sau 8 milioane datorii. Să vină o persoană care să cumpere creanțele, adică 51% din ele, cu vreo 2 – 3 milioane, ca să nu aibă probleme. Oamenii, oricum, dacă au de luat bani, acceptă. Până nu vine o persoană care să fie majoritar la masa credală și să șteargă datoriile, nu poate să facă Zăvăleanu niciun program de insolvență. Ce program zice el? Păi nu există niciun program care să te scoată din insolvență, la fotbal. Păi are ceva, vreo activitate? Trebuie să îi spui judecătorului: Uite, vând jucători de atâția bani, iau niște bani din Europa League…adică niște lucruri palpabile. Altfel nu ai cum să ieși din insolvență.
Trebuie să vină o persoană care să șteargă datoriile, pentru că se poate în România, adică ștergi datoriile și proprietarul rămâne proprietar pe active. Deci e un fel de hoție, cum ar veni, legea asta a insolvenței din România”, a spus Gigi Becali, la Digi Sport.
Becali a continuat: „Păi la tine, în fiecare lună, se măresc datoriile. Nu le poți transforma în acțiuni. DDB trebuie să facă așa, pentru că mai sunt unii creditori care au vreo două milioane:Uite, vă dăm 600.000 pe două milioane…Adică să cumpere creanța creditorilor.
Și apoi, când devin majoritari la masa credală, pot să voteze să șteargă toate datoriile. Asta înseamnă să iasă din insolvență. Pentru că nu e o societate comercială care produce. Nu ai cum să spui asta la judecător.
Deci nu poți până nu vine o persoană cam cu 2 milioane, cam cu atât o poți scoate. Când cineva cumpără creanțele de la creditori, ei șterg datoriile, conform legii.
Păi nu se întâmplă asta pentru că nu vine Zăvăleanu să spună: Măi băieți de la DDB, cât aveți voi? Un milion? Mai cumpărați de 1.5 milioane…
Așa am făcut eu, am cumpărat datorii de 500.000 cu 100.000, sau datorii de 100.000 cu 30.000. Păi oamenii vor să nu mai ia nimic?”, a mai spus Gigi Becali.