Cumnatul internaționalului englez Joe Cole, retras din fotbal din cauza unei probleme cardiace, a murit la doar 27 de ani

Publicat: 01 12. 2012, 19:49
Actualizat: 06 03. 2013, 13:47

Fostul fotbalist Mitchell Cole, cumnatul internaționalului englez Joe Cole, retras din activitate anul trecut din cauza unei afecțiuni cardiace, a încetat din viață, la doar 27 de ani, informează Daily Mail.

Mitchell Cole, care a evoluat de-a lungul carierei la echipe ca Stevenage și Oxford United, era căsătorit cu sora lui Joe Cole, Charly.

El s-a retras din fotbalul profesionist în februarie 2011, când s-a descoperit că suferă de cardiomiopatie hipertrofică, afecțiune ce constă în îngroșarea mușchiului cardiac.

„Cu tristețe vă anunțăm că fostul jucător al echipelor Southend, Stevenage și Oxford, Mitchell Cole, a încetat din viață. Gândurile noastre sunt alături de familia și de prietenii săi”, a anunțat, sâmbătă, liga engleză de fotbal.

Anul trecut, într-un interviu acordat cotidianului The Sun, Mitchell Cole spunea că riscă să moară dacă mai joacă: „În fiecare an câțiva fotbaliști mor din această cauză. Specialiștii mi-au spus că în fiecare zi există un risc de unu la sută să mor, iar sportul mărește la patru la sută acest risc. Apoi mi-au oferit cifrele și mi-au arătat imaginile cu inima mea. Am fost șocat”.

Deși s-a retras din fotbalul profesionist anul trecut, Cole a mai evoluat în câteva meciuri, ca semiprofesionist. În martie, după ce l-a văzut pe Fabrice Muamba suferind un stop cardiac la un meci, el a renunțat definitiv la fotbal.