David Popovici s-a întors în țară de la Campionatele Europene de NATAȚIE și a făcut anunțul: „Cred că sunt bun”

Publicat: 22 06. 2024, 20:03

David Popovici a obţinut două medalii de aur la Campionatele Europene de nataţie de la Belgrad.

Înotătorul român a cucerit medalia de aur în proba de 200 metri liber și în proba de 100 metri liber, fiind singurele medalii câștigate de sportivii noștri la Europene.

Sportivul de la Dinamo e și calificat la Jocurile Olimpice de la Paris.

David Popovici s-a întors în țară de la Campionatele Europene de nataţie și a făcut anunțul

La Europenele din 2022 de la Roma, România a obţinut două medalii de aur, ambele prin David Popovici, la 100 m şi 200 m liber. În 2022,  David Popovici a fost ales cel mai bun înotător din Europa.

„Mă bucur să adaug medaliile în palmares. Eu nu m-am dus pregătit pentru această competiţie, nu m-am dust setat neapărat să iau medalii, dar mă bucur că am înotat suficient de bine încât să mai iau două. Ne-am concentrat pe cursele noastre, am stat focusaţi şi a ieşit aşa cum ne-am dorit, poate chiar un pic mai bine. Nu ne-am pregătit neapărat atât de mult specific pentru competiţia asta, pentru că a fost încă un pas către JO. Tocmai de aceea cred că mi-am întrecut aşteptările. Nu mă aşteptam să scot nişte timpi atât de buni. Cred că sunt bun, cred că ar trebui doar să am mai multă încredere în mine. Abia aştept să merg şi la Jocurile Olimpice, dar şi vacanţa de după”, a declarat David Popovici.

Am rivali, am suficienţi rivali. Cred că n-ar fi prea înţelept din partea mea să spun că n-am rivali sau să consider asta. Am rivali pe orice continent, inclusiv în Europa – David Popovici