Declarație suprinzătoare: Simona nu este pregătită mental pentru prima poziție în clasamentul WTA

Publicat: 03 01. 2015, 13:08
Actualizat: 23 01. 2015, 14:23

„Desigur, locurile 2 sau 3 nu sunt departe de prima poziție, dar ea nu este încă pregătită pentru asta din punct de vedere mental. Totul a venit foarte repede, de la locul 60 la locul 2. Totul a mers într-o singură direcție, a fost un parcurs ascendent și ea a ajuns tot mai aproape. Dar cred că atunci când a devenit a doua jucătoare a lumii a realizat că poate fi și numărul 1 și a început să simtă presiunea”, a spus Fissette, transmite Ziare.com.

Belgianul a vorbit și despre comparația care se face între Halep și Justine Henin, o altă fosta elevă de-a sa: „Cred că Simona e mai relaxată. Justine era foarte concentrată, dar amândouă sunt luptătoare. Justine nu renunța niciodată, nici măcar atunci când era condusă cu 5-0 în setul decisiv, iar Simona este la fel, are atâtea reveniri spectaculoase până acum. Justine are și o personalitate mai închisă, în timp ce Simona e mai expansivă”.

Simona Halep a luat decizia de a renunța la serviciile lui Wim Fissette după Turneul Campioanelor, la mai puțin de un an de la începutul colaborării. Sub „bagheta” belgianului, ea a ajuns până pe locul 2 în clasamentul WTA.