Dumitru Dragomir: Dacă Chiajna câștigă la TAS, jucăm cu 17 echipe în Liga I dar pe Concordia tot nu o băgăm în prima ligă

Dumitru Dragomir: Dacă Chiajna câștigă la TAS, jucăm cu 17 echipe în Liga I dar pe Concordia tot nu o băgăm în prima ligă
Publicat: 15/07/2013, 19:56
Actualizat: 15/07/2013, 19:56

Președintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat, luni, că în cazul în care Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne va da câștig de cauză Concordiei Chiajna, care contestă dreptul clubului Rapid de rămânere în prima ligă, atunci întrecerea internă se va disputa cu 17 echipe.

„După părerea mea, Chiajna nu are nicio șansă. Și dacă nu lasă Rapidul, tot nu o lăsăm să joace, pentru că este retrogradată și jucăm cu 17. Chiajna a retrogradat sportiv. M-am zbătut destul pentru treaba asta, să ținem 18 echipe, conform regulamentului. Este ca un elev repetent și cum să-l bagi într-o clasă superioară cu niște colegi, dacă el a rămas repetent?”, a spus Dragomir, la Digi Sport.

Dumitru Dragomir a afirmat că meciul de baraj dintre Rapid și Concordia Chiajna a reprezentat o soluție de compromis pentru ca Liga I să se dispute cu 18 echipe. „Chiajna a retrogradat sportiv. Pe hotărârea Comitetului Executiv nu se bagă nimeni pe campionatul intern, că Rapid nu joacă în cupele europene, că dacă juca în cupele europene, nu îi lăsa. Federația și liga, mai ales că noi avem în statut 18 echipe, nu puteam lăsa 17 și atunci s-a găsit o variantă încât o retrogradată să joace cu una de pe locul opt. Comitetul Federal a luat acum o hotărâre de compromis”, a completat Dragomir.

Oficialul LPF a menționat că LPF va respecta decizia TAS, în cazul în care această instanță va considera că Rapidul nu are dreptul de a participa în Liga I, dar locul giuleștenilor nu va fi ocupat de Concordia. „Noi am vrut să nu pierdem drepturile de televiziune, dar dacă TAS ne va da peste mână, nu avem ce să facem. Toate cluburile, dar și Liga semnează că respectă deciziile TAS. Pe plan local, TAS ar trebui să nu se bage în chestiile astea ale noastre. Noi putem să facem cu cele care nu participă în cupele europene cam ce vor mușchii noștri pe plan local, dacă este o aprobare colectivă, dar dacă vine TAS și îți dă peste mână, nu ai ce să faci, pui în aplicare hotărârile TAS”, a explicat Dragomir.

Formația Rapid a învins, sâmbătă seară, pe Stadionul Dinamo, cu scorul de 2-1 după prelungiri, echipa Concordia Chiajna, într-un meci de baraj pentru obținerea dreptului de participare în ediția 2013/2014 a Ligii I.

Vineri, într-o conferință de presă, tehnicianul Ionuț Chirilă declara că gruparea Concordia Chiajna a apelat la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) pentru revocarea hotărârii cu privire la disputarea barajului cu Rapid, considerând că din punct de vedere legal echipa giuleșteană nu poate juca în primul eșalon.

Numărul de echipe din Liga I a reprezentat un subiect de dispută în această vară între FRF și LPF. Șeful de la Casa Fotbalului, Mircea Sandu, dorea 17 echipe în Liga I, câte au rămas după acordarea licențelor, în timp ce președintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a susținut un sistem cu 18 echipe pentru a evita o diminuare a sumei care revine anual cluburilor din vânzarea drepturilor TV.

Decizia finală a aparținut Comitetului Executiv al FRF, care a hotărât disputarea unui meci de baraj pentru menținerea în primul eșalon, între echipa Rapid, care nu a îndeplinit criteriul financiar din manualul de licențiere, și Concordia Chiajna, formația retrogradată sportiv cel mai bine clasată (locul 15 în sezonul precedent).

Rapid a completat, prin victoria de sâmbătă, tabloul de 18 formații din Liga I.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Filmul crimei din Brăila. Doctorița a fost ucisă în 33 de secunde. Cum a încercat...
DEZVĂLUIRI NOI | Ce au descoperit legiștii sub unghiile Marinei, dentista din Brăila. Cât ar...
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Restaurantele din Paris, pustii ca în pandemie înainte de Jocurile Olimpice. Proprietarii sunt furioși: „O...
Andrei Versace, dator la CĂMĂTARI?! Un prieten rupe tăcerea despre sursa de venit a influencerului:...
Mantea și-a dezvăluit DIETA specială pe care o respectă! Arată fabulos la 38 de ani
Vremea se schimbă radical în România, de la mijlocul săptămânii. ANM a emis prognoza meteo...
Doctorița, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Bombardiere americane sosesc în România pentru misiunea Bomber Task Force 24-4. Acestea au fost interceptate...
REVOLUȚIE în electronică! Au anunțat o descoperire remarcabilă!
S-au ordonat restricții în România. Decizie în orașe și sate. E permis doar între anumite...
S-a dus mult prea devreme. O cunoscută actriță a murit la 51 de ani
Ce a putut să își pună un român la fereastră, fără să îi pese de...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Ce a transmis Geta Sterp cu privire la persoanele care se jignesc în mediul online....
Cine sunt părinții lui Andrei Versace și cu ce se ocupă? Povestea unui imperiu imobiliar...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Apetitul Braziliei pentru carnea de rechin pune în pericol speciile