Echipele de baschet 3X3 ale FRANȚEI pierd meciuri importante. GAZDA riscă să rămână acasă

Publicat: 02 08. 2024, 18:47
Sursa foto: Profimedia

A doua ediție a Jocurilor Olimpice de baschet 3X3 ar putea aduce o surpriză. Gazda evenimentului ar putea fi eliminată, atât la feminin cât și la masculin din cauza rezultatelor mult sub așteptări.

La baschet 3 la 3 masculin, din cinci partide, gazda Olimpiadei a pierdut 3 meciuri și a câștigat două. În contrast, fosta câștigătoare a primei ediții din 2020, Letonia, s-a calificat în etapa următoare.

Echipa Franței a câștigat cu Polonia și la limită cu Lituania, dar a pierdut surprinzător cu Olanda, apoi cu favoritele Serbia și Letonia. O altă surpriză de la această ediție este echipa americanilor, aflată pe ultima poziție, care în mod tradițional este perceputa ca favorită, însă nu și la această disciplină.

La feminin, Franța este ca și eliminată, cu o singură victorie și patru înfrângeri. Ultimele două partide vor fi disputate în fața liderului Germania și Australia, aflată pe locul 3 momentan.

Sursa foto: Profimedia

„Problema este atacul, ne chinuim în faza ofensivă. Nu putem controla această fază iar dacă facem pași greșiți în defensivă, atunci adversarii profită”, a declarat pentru L’Équipe, Timothé Vergiat

Echipele de masculin și feminin își vor juca șansele la calificare pe 2, 3 respectiv 4 august.