Edi Iordănescu PLEACĂ! Anunțul îl va face Răzvan Burleanu în Comitetul Executiv de marți

Publicat: 22 07. 2024, 12:03
Actualizat: 22 07. 2024, 12:03

Edi Iordănescu nu își va prelungi angajamentul scadent la 31 iulie 2024 cu FR de Fotbal. În locul său, șefii FRF au trei variante: Adrian Mutu, Cristi Chivu și Daniel Pancu.

Anunțul oficial va fi făcut în Comitetul Executiv al FRF de marți după-amiază.

Edi Iordănescu PLEACĂ! Anunțul îl va face Răzvan Burleanu în Comitetul Executiv de marți

Numit selecţioner în ianuarie 2022, Edi Iordănescu are contract până la finalul Campionatului European din Germania, mai exact la finalul acestei luni.

Reprezentativa tricoloră s-a oprit în optimile de finală ale Campionatului European, fiind învinsă cu scorul de 3-0 de Ţările de Jos, la Munchen. Naţionala a ajuns în optimi după ce a câştigat grupa E, 3-0 cu Ucraina, 0-2 cu Belgia și 1-1 cu Slovacia.

Răzvan Burleanu crede că la acest Campionat European Edi Iordânescu și-a îndeplinit obiectivul, adică acela de a construi cea mai bună generaţie din ultimii 20 de ani.

„Prin acest EURO putem să construim cea mai bună generaţie din ultimii 20 de ani. Şi am reuşit. Nu a fost deloc uşor, dar am reuşit să o facem.

Un alt aspect important, dincolo de performanţa sportivă, este faptul că am reuşit să îi facem mândri pe români de ţara lor şi de echipa naţională. Iar acest lucru rămâne drept cea mai importantă moştenire a acestui turneu final.

Nu ne-am asumat obiective legate de performanţe sportive. Generaţia de suflet are misiunea de a însufleţi toate generaţiile următoare, care la rândul lor au acest obiectiv de a depăşi Generaţia de suflet.

Cu ce se laudă Răzvan Burleanu?

Şi cred că având această misiune în minte jucătorii noştri s-au autodepăşit, într-un context care poare nu a fost cel mai bun şi au reuşit să devină o sursă de inspiraţie pentru noile generaţii.

Ceea ce am simţit în Germania, dar şi ceea ce am simţit de acasă este de nedescris. Românii au fost în cel mai mare număr la turneul final după localnici… ca să îi numim astfel pe nemţi şi pe turci. Românii au fost cei mai numeroşi.

A fost pentru prima dată cânt peste 40.000 de români au asistat la un meci în deplasare

Miile de oameni care au fost în stradă confirmă starea de spirit de acum”, a spus Burleanu.