El ar putea fi marea surpriză a Stelei în acest sezon

Publicat: 09 07. 2016, 15:03
Imediat după încheierea sezonului trecut, Gigi Becali a anunțat că are nevoie de doi atacanți cu care să atace grupele Ligii Campionilor, după ce s-a despărțit de Marica, Bawab și Tade. Patronul Stelei l-a adus pe Bojan Golubovic, de la CSMS Iași, dar nu l-a luat în calcul pe Alexandru Tudorie, vârful de ani pe care Steaua l-a trimis, în returul stagiunii trecute, la FC Voluntari pentru a acumula meciuri în picioare.
 
Marele câștig al pregătirii de vară?
 
Nici planurile lui Laurențiu Reghecampf și Mihai Stoica nu-l includeau pe Tudorie. Directorul sportiv a spus că staff-ul tehnic are nevoie de timp pentru a-și da seama dacă tânărul de 20 de ani e făcut cu adevărat pentru postul de atacant, iar în primul meci al verii, cu modesta Turnisice, Tudorie a fost folosit fundaș central.
 
Neluat în calcul de conducere, cel puțin la nivel declarativ, pentru postul de titular, Tudorie l-a eclipsat pe Golubovic în cantonamentul din Olanda. Vârful adus de la Oțelul a înscris golul victoriei în primul meci din al doilea stagiu de pregătire, în minutul 79 al partidei cu NEC Nijmegen, iar vineri a luat din nou loc pe banca de rezerve, atacantul bosniac fiind preferat în centrul liniei ofensive. Intrat în repriza a doua, Tudorie a punctat de două ori pe final, în minutele 85 și 89 ale meciului cu Charleroi, și a devenit cel mai prolific marcator al Stelei în cantonamentul olandez.
 
Citește în continuare pe Prosport