Elveția – România, scor 0-1, într-un meci amical

Publicat: 30 05. 2012, 23:41
Actualizat: 31 05. 2012, 09:12

 

Echipa națională a României a învins, miercuri, în deplasare, cu scorul de 1-0 (0-0), reprezentativa Elveției, într-un meci amical disputat la Lucerna, în fața a aproximativ 12.000 de spectatori.

Unicul gol al fost marcat de debutantul Gheorghe Grozav, în minutul 56, care a reluat cu capul de la 10 metri un balon centrat din partea dreaptă de la Gabriel Torje.

0-1: Torje a pătruns în partea dreaptă, a centrat în careu și Grozav a înscris la debutul în națională cu o lovitură de cap de la 10 metri.

Selecționerul echipei naționale a României, Victor Pițurca reacționează în timpul meciului amical de fotbal cu Elveția disputat în Lucerna, Elveția, miercuri, 30 mai 2012. (Sursa foto: ALEXANDRU HOJDA / MEDIAFAX FOTO)

Gheorghe „Gicu” Grozav de la naționala României se bucura după marcarea unui gol, în timpul meciului amical de fotbal cu Elveția disputat în Lucerna, Elveția, miercuri, 30 mai 2012. (Sursa foto: ALEXANDRU HOJDA / MEDIAFAX FOTO)

Elveția: Sommer – Lichtsteiner, Senderos, Djourou, Ziegler (Morganella ’85) – Inler, Xhaka (Wiss ’76) – Barnetta, Mehmedi (Winter ’64), Stocker (Emeghara ’64) – Derdiyok. Selecționer: Ottmar Hitzfeld.

România: Lobonț – Papp, Chiricheș, Găman (Goian ’85), Raț – Bourceanu (N. Grigore ’55), Florescu (C. Lazăr ’55) – Torje (Maxim ’82), Grozav (Chipciu ’65), Tănase – D. Niculae (Alexe ’52). Selecționer: Victor Pițurcă.

Un suporter al echipei Universitatea Craiova gesticulează după ce a intrat pe teren în timpul meciului amical de fotbal dintre selecționatele României și Elveției, în timpul meciului amical de fotbal disputat în Lucerna, Elveția, miercuri, 30 mai 2012. (Sursa foto: ALEXANDRU HOJDA / MEDIAFAX FOTO)

Un suporter al echipei Universitatea Craiova gesticuleaza după ce a intrat pe teren în timpul meciului amical de fotbal dintre selecționatele României și Elveției, în timpul meciului amical de fotbal disputat în Lucerna, Elveția, miercuri, 30 mai 2012. (sursa Foto: ALEXANDRU HOJDA / MEDIAFAX FOTO)

Partida a fost arbitrată de norvegianul Svein Odvar Moen, ajutat de asistenții Dag Roger Nebben și Magnus Lundberg. Arbitru de rezervă a fost elvețianul Beat Hidber.

În minutul 6, un suporter român a intrat pe teren purtând un tricou pe care scria „Justice for Craiova”. El a fost scos de pe teren după un minut de forțele de ordine.

România va mai disputa un meci amical, marți, 5 iunie, de la ora 21.30, la Innsbruck, cu selecționata Austriei.