„Cluj este tot România și este pregătit să organizeze și să primească competiții internaționale de mare anvergură, inclusiv un Campionat European de gimnastică. Pentru mulți ani de aici înainte, Sala Polivalentă din Cluj va fi cea mai bună pentru mari evenimente. Pardoseala se poate demonta și repune pentru orice sport, inclusiv gimnastică. Există cubul de transmisii ca în NBA, unic în România, dar și toate facilitățile, inclusiv posibilitatea să extindem capacitatea până la 10.000 de locuri. Sala Polivalentă din Cluj este nu doar construită și funcțională, dar și deja acreditată de federații internaționale”, a declarat Emil Boc, pentru MEDIAFAX.
Primarul din Cluj-Napoca a făcut referire și la publicul clujean, obișnuit cu mari performanțe în sport de-a lungul anilor.
„Publicul clujean este nu doar iubitor de sport, ci și avizat, ar primi cu bucurie un eveniment atât de important ca acest Campionat European de Gimnastică. Am fi cu toții mândri, nu doar pentru Cluj și Transilvania, ci și pentru România. Cred că nu ne-am face de rușine la Cluj cu Sala Polivalentă și organizarea, avem experiență deja cu Capitala Europeană a Tineretului din 2015 și suntem pregătiți pentru orice”, a mai spus Emil Boc.
Întrebat dacă municipalitatea s-ar implica și în partea de susținere financiară a CE de gimnastică din 2017, bugetul evenimentului fiind estimat la cel puțin un milion și jumătate de euro, Boc a răspuns: „Suntem pregătiți pentru cofinanțare”.
El s-a declarat un fan al gimnasticii și crede că organizarea Campionatului European la Cluj ar putea reprezenta momentul relansării României spre topul mondial.
„Octavian Bellu și Mariana Bitang sunt monștrii sacri ai gimnasticii românești. Nadia Comăneci, Emilia Eberle, Sandra Izbașa și fetele de acum, dar și antrenorii lor merită tot respectul nostru. Sunt convins că de la Cluj România s-ar relansa ca o putere mondială, mai ales în perspectiva olimpică”, a încheiat Emil Boc.
Președintele Federației Române de Gimnastică (FRG), Adrian Stoica, a anunțat, vineri, că România va organiza Campionatele Europene de Gimnastică din 2017, aceasta fiind a doua ediție găzduită de țara noastră după cea din 1957, prima a competiției.
Șeful FRG mai spune că infrastructura necesară organizării CE din 2017 a fost prezentată acum doar „în poze”.
„Noi am prezentat niște poze, iar ele trebuie să devină realitate. Mă refer la noua Sală Polivalentă din București. Responsabilitatea se întinde pe mai mulți ani și include mai mulți factori responsabili, nu doar federația”, a spus Stoica.
El a făcut comentarii și în privința unei alte posibile gazde a CE din 2017, Cluj-Napoca, dacă sala din București nu va fi terminată la timp.
„Nu am prezentat această variantă, și nici nu va fi prezentată decât dacă se vor complica lucrurile cu sala din București. Noi trebuie să știm cu ce mergem la război, cum se spune”, a încheiat Stoica.
Tot vineri, ministrul Tineretului și Sportului, Gabriela Szabo, a declarat pentru MEDIAFAX după ce România a fost desemnată gazdă CE de gimnastică din 2017, că este o mare responsabilitate și nu concepe ca noua Sală Polivalentă din București, de 12.000 de locuri, să nu fie terminată la timp.
România a fost aleasă gazdă a CE din 2017 în detrimentul Danemarcei, care și-a depus candidatura prin Odense.
Construcția Sălii Polivalente de la București, de 12.000 de locuri, din Complexul Sportiv Național „Lia Manoliu”, în care ar urma să se desfășoare CE de gimnastică, feminin și masculin, din aprilie 2017, nu a fost încă începută.