EURO 2012 – Buffon: Nu va exista niciun pact între Croația și Spania

Publicat: 15 06. 2012, 13:21
Actualizat: 04 07. 2013, 03:07

Portarul naționalei Italiei, Gianluigi Buffon, s-a declarat convins de faptul că între reprezentativele Croației și Spaniei nu va exista niciun pact în ultima etapă a grupelor Campionatului European, informează cotidianul As.

„Nu va exista niciun pact între Croația și Spania, deoarece spaniolii și croații sunt sportivi și se vor gândi la acest aspect”, a spus Buffon.

Italianul a mai afirmat, conform agenției Ansa, că ar râde Europa dacă echipa Spaniei ar face vreun lucru în afara sportivității. „Spania, care este favorita și e cea mai puternică, are jucători cu un «pedigree» ce nu permite eticheta astisportivității: ar râde Europa”.

Fundașul croat Vedran Corluka a respins, joi, unele aluzii privind un posibil aranjament între Spania și Croația pentru calificarea împreună în sferturile de finală ale Euro-2012 în detrimentul Italiei, întrebând ironic: „Cine are un scandal al pariurilor?”. „Cine are un scandal al pariurilor? Nu știu cine are un scandal al pariurilor în fotbalul său”, a spus Corluka după meciul cu Italia, scor 1-1, făcând aluzie la scandalul meciurilor trucate care afectează Italia de un an.

În grupa C de la Euro-2012, în cazul în care în ultima etapă Italia va învinge Irlanda, așa cum au făcut-o anterior Spania și Croația, iar aceste două formații vor remiza, cele trei selecționate vor avea câte cinci puncte. Un 2-2 între spanioli și croați ar califica aceste două selecționate datorită numărului de goluri din întâlnirile directe, astfel urmând să fie departajate primele clasate aflate la egalitate de puncte.