EURO 2024. ROMÂNIA – OLANDA, duel în „optimile” Campionatului European. Care sunt echipele PROBABILE

Publicat: 02 07. 2024, 12:15

EURO 2024. ROMÂNIA – OLANDA, duel în „optimile” Campionatului European. Marți, de la ora 19.00, România și Olanda își vor juca șansa la Munchen pentru un loc în „sferturile” Euro 2024.

EURO 2024. ROMÂNIA – OLANDA, meciul unei generații

România a câștigat grupa E, cu 4 puncte, după 3-0 cu Ucraina, 0-2 cu Belgia și 1-1 cu Slovacia.

Olanda a încheiat grupa D pe locul 3, tot cu 4 puncte, după 2-1 cu Polonia, 0-0 cu Franța și 2-3 cu Austria.

LIVE ora 19.00, România – Olanda, în „optimile” EURO 2024

Vremea nu ține cu jucătorii, în ziua meciului decisiv pentru tricolori. „Generația de suflet” va juca la 19 grade Celsius.

Florinel Coman nu s-a antrenat și este incert pentru meciul România – Olanda.

Citește și: Imnul „Generației de Aur”(1990) și imnul „Generației de Suflet” (2024), compuse de către Mihai Pocorschi, unul dintre fondatorii grupului HOLOGRAF

România – Olanda. Care sunt echipele probabile

ROMÂNIA (4-1-4-1): Fl. Niță – Rațiu, Drăgușin, Burcă, Sorescu – M. Marin – Man, R. Marin, Stanciu, Mihăilă – Drăguș
Rezerve: H. Moldovan, Târnovanu – Mogoș, Racovițan, Rus, Nedelcearu, Șut, Cicâldău, Olaru, I. Hagi, Fl. Coman, Pușcaș, Alibec, Bîrligea
Absent: Bancu (suspendat)
Selecționer: Edward Iordănescu (46 de ani)

OLANDA (4-2-3-1): Verbruggen – Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Ake – Schouten, Reijnders – Frimpong, X. Simons, Gakpo – Depay
Rezerve: Flekken, Bijlow – Van de Ven, Blind, De Ligt, Geertruida, Maatsen, Wijnaldum, Veerman, Gravenberch, Malen, Bergwijn, Zirkzee, Weghorst, Brobbey
Absenți: –
Selecționer: Ronald Koeman (61 de ani)

Stadion: Allianz Arena (Munchen), capacitate 66.000 de locuri
Arbitru: Felix Zwayer
Arbitri asistenți: Stefan Lupp & Marco Achmuller
Arbitru VAR: Bastian Dankert (toți Germania)

„Mai punem o cărămidă la zidul galben și ne încărcăm cu energie pentru duelul de mâine! Vă mulțumim, dragi români, pentru că ne faceți să ne simțim ca acasă în fiecare oraș din Germania! Mâine seară luptăm împreună pentru o nouă calificare!”, este mesajul echipei naționale a României, în ziua meciului cu Olanda.

Statistica nu ține cu noi, din păcate: România și Olanda s-au mai întâlnit de 14 ori, olandezii câștigând 10 din meciuri.

„Sperăm ca în meciul cu România să preluăm rapid conducerea”, a declarat Denzel Dumfries, fundașul dreapta care aparține de Inter.

La rândul său, fundașul dreapta Andrei Rațiu în echipa României a spus: „Avem potențial mare și sper ca olandezii să nu ne subestimeze. Am câștigat acest drept după ce am terminat pe locul 1. Sunt mai mult decât pregătit pentru ce vine”.

Selecționerul Edi Iordănescu a transmis că ne aflăm în fața celei mai mari provocări din parcursul de la EURO 2024. „Da, Olanda e favorită”, a recunoscut acesta. Pe de altă parte, băieții sunt pregătiți și vor dat tot, a promis Edi Iordănescu.

Sursa foto (main): Profimedia