Reacția lui Ovidiu Ioanițoaia, după calificarea României în optimile de la EURO 2024: „Echipa știe, prin efort și talent, să răsplătească publicul”

Publicat: 27 06. 2024, 00:22
Actualizat: 27 06. 2024, 00:26

This browser does not support the video element.

Jurnalistul și comentatorul sportiv, Ovidiu Ioanițoaia, a oferit un comentariu detaliat a partidei România – Slovacia, care a dus țara noastră în optimile de finală de la EURO 2024. Ioanițoaia consideră că actuala generație de tricolori câștigă simpatia suporterilor prin muncă și talent, concluzionând că românii și-au recâștigat încrederea în Naționala de fotbal.

Legendarul jurnalist sportiv Ovidiu Ioanițoaia a fost martorul calificării României în optimile de finală de la EURO 2024, chiar din tribunele stadionului din Frankfurt. Ioanițoaia s-a arătat impresionat susținerea pe care a primit-o echipa națională a României din partea românilor, veniți în Germania pentru meciul decisiv.

„S-a ridicat la nivelul așteptărilor oamenilor care au venit din toată Europa și din toată România 2.000km până acasă, plin de mașini românești și pe urmă a fost o serbare comună pentru că și Slovacia s-a calificat, suporterii s-au înfrățit și românii încercau să îi învețe pe slovaci să cânte melodiile noastre. A fost și ploaie la un moment dat, o perdea de ploaie care ne-a împiedicat să vedem practic ce se întâmplă pe pe teren, dar tot ce s-a întâmplat a fost ok și lumea a plecat fericită, care cu tramvaiul, care pe jos, care cu taxiul.”, a declarat Ovidiu Ioanițoaia.

Ovidiu Ioanițoaia, despre calificarea României: „Publicul e chiar și al 13-lea jucător”

Ovidiu Ioanițoaia a declarat că actuala generație de tricolori a reușit să atragă din nou atenția și simpatia suporterilor, atât prin capacitățile sportive, cât și prin atitudinea pe care o au pe gazon.

„România este o echipă care merită iubită și România. Toată lumea acuma cântă pe aici, claxonează. Vă repet Frankfurt este un oraș îmbrăcat în galben după tricourile naționale României.
Asta e marea realizare a acestei echipe, faptul că a reușit să reatragă publicul, să fie o echipă pe care lumea a reînvățat să o iubească, pentru că la un moment dat, datorită unui evoluții mai puțin convingătoare, publicul se cam depărtate de echipă. Acum el este alături. E clișeul ăla că publicul e al 12-lea jucător. Cred că publicul nostru e chiar și al 13-lea, iar echipa știe prin efort și prin talent, aș zice că mai degrabă prin atitudine decât prin dotare să răsplătească acest public.”, a adăugat Ioanițoaia pentru Antena 3 CNN.