FC Vaslui se va prezenta cu echipa de juniori la meciul cu Steaua

Publicat: 10 04. 2014, 18:17
Actualizat: 02 02. 2019, 06:39

„În acest moment, conducerea clubului a luat decizia ca deplasarea să se facă la București cu o întârziere de cinci ore, cu echipa de juniori. Noi respectăm competiția, nu ne putem bate joc de ea. Preferăm răul cel mai mic, pentru că în acest moment e o imagine nefavorabilă clubului nostru, dar noi încercăm, la momentul acesta, cu posibilitățile pe care le avem, să respectăm competiția. Va fi o onoare pentru ei să joace în templul fotbalului românesc și împotriva echipei Steaua”, a spus Popa, care a precizat că nu se știe dacă antrenorul Liviu Ciobotariu va face deplasarea la București.

Cătălin Popa a afirmat că fundașul Piotr Celeban a anunțat conducerea clubului că va rupe înțelegerea cu FC Vaslui din cauza restanțelor financiare. „Jucătorul Celeban a trimis o notificare că își rupe contractul cu clubul. Este decizia lui, i-o respectăm. Sunt comisii care pot hotărî dacă își rup sau nu contractul cu FC Vaslui. La ceilalți jucători sunt restanțe, nu le contestăm. Nici eu nu mi-am luat salariul de cinci luni”, a subliniat Popa, la Sport.ro.

La rândul său, finanțatorul FC Vaslui, Adrian Porumboiu, susține că FC Vaslui poate evolua și cu grupa de copii, numai să respecte competiția și să dispute partida cu Steaua. „Pentru mine ar fi ceva neverosimil, dar tot ce s-a întâmplat în ultima vreme face parte dintr-o configurație a astrelor care nu știu unde s-au întâlnit și unde au vrut să izbească lucrurile. Mai rău ca acum nu poate arăta niciodată. E o competiție sportivă și nimeni nu are cum să se comporte altfel decât fair play față de ea, cu toate nemulțumirile pe care le au. Nu văd să refuze să joace. Pare un comportament jalnic. Sunt ferm convins că jucătorii se vor prezenta mâine la meci. Nu e vorba decât de a respecta o competiție, pe cei care au plătit acest serviciu pe care urmează să-l presteze, pentru că liga a plătit vreo 2,8 milioane. Să refuzi să joci e inadmisibil. Pot să vină să joace și cu pitici, nu contează. Să vină să respecte competiția. Dacă au luat această decizie, îi felicit”, a adăugat Porumboiu.

Adrian Porumboiu a dezvăluit că jucătorii Cătălin Straton și Andrei Cordoș sunt cei care i-au instigat și pe ceilalți componenți ai lotului să refuze deplasarea din cauza restanțelor financiare. „E un jucător care a primit salariul pe doi ani în avans, iar acum face pe liderul de sindicat. Nu îi dau numele, pentru că probabil că a reușit să marcheze în returul ăsta un gol. Doi jucători sunt cei mai implicați. Straton, care când a venit la Vaslui avea 500 de euro salariu, acum are 9.000 și nu a apărat decât un meci. Cordoș poate să fie orice, schior, jucător de tenis, dar fotbalist nu e. A venit cu cât a venit și are 8-9.000 și sunt șefii grevei. Să auzi că cei doi sunt cap de listă la grevă, e greșeala conducerii că i-a făcut salariul de la 500 la 9.000 de euro unui portar ca Straton. Mulți dintre ei chiar nu-și merită condiția. Te duci, joci, respecți competiție și e normal ca după aia să îți primești banii. Nu e niciun capăt de țară, că nu e singura echipă din lume care are întârzieri la jucători”, a menționat Porumboiu, la Sport.ro.

Fostul arbitru a explicat că mai mulți jucători au restanțe salariale de aproximativ trei luni. „Sunt probleme cu câțiva jucători, mai mult rezerve care au de primit. Sunt vreo 13 sau 14 care au vreo 60 sau 90 de zile întârzieri. Nu pot să stau indiferent când știu că în echipa aia s-au investit foarte mulți bani”, a mai spus Porumboiu.

Adrian Porumboiu a oprit finanțarea echipei după ce a intrat în conflict cu președintele Consiliului de Administrație al SC Vaslui, Ciprian Damian, căruia i-a cedat anul trecut mai mult de 80 la sută dintre acțiunile clubului

Partida Steaua – FC Vaslui, contând pentru etapa a XXVII-a a Ligii I, este programată, vineri, de la ora 20.30, pe stadionul din Bulevardul Ghencea.