Federația Americană de Gimnastică spune că are o înregistrare care arată că Chiles ar trebui să păstreze medalia de bronz. TAS a decis altceva

Federația Americană de Gimnastică spune că are o înregistrare care arată că Chiles ar trebui să păstreze medalia de bronz. TAS a decis altceva
Publicat: 12/08/2024, 09:35

Federația Americană de Gimnastică (USA Gymnastics) a prezentat duminică Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) dovezi video care arată că Jordan Chiles ar trebui să păstreze medalia de bronz pe care a câștigat-o în finala de la sol de la Jocurile Olimpice de la Paris.

Probele suplimentare au fost depuse de USA Gymnastics la o zi după ce TAS a acceptat recursul româncei Ana Bărbosu, care va urca pe locul trei și va obține medalia de bronz.

Bărbosu și echipa ei au făcut apel la TAS, susținând că antrenoarea lui Chiles, Cecile Landi, a depus contestație cu privire la rezultate după termenul maxim de un minut și că americancei nu ar trebui să i se acorde scorul de 13.766 care a ridicat-o pe locul trei.

Cu toate acestea, Federația americană spune că a furnizat TAS imagini video care nu fuseseră văzute de membrii curții înainte de luarea deciziei în favoarea lui Bărbosu, arată Reuters.

„Videoclipul, pe care este marcată și ora, arată că Landi și-a arătat intenția de a depune prima contestație la 47 de secunde după ce scorul a fost afișat, urmată de o a doua declarație, la 55 de secunde după ce scorul a fost afișat inițial”, transmite USA Gymnastics într-un comunicat.

Chiles primise inițial un scor de 13.666, în timp ce Bărbosu avea 13.700. Ulterior, echipa americană a făcut contestație, aceasta fiind admisă, astfel că românca a ajuns pe locul 4.

Decizia CAS nu o afectează nici pe câștigătoarea Rebeca Andrade din Brazilia, nici pe medaliata cu argint Simone Biles din Statele Unite, care au obținut 14,166 și, respectiv, 14,133, mai notează sursa citată.

Ana Bărbosu a primit medalia de bronz după contestația la TAS

Tribunalul de Arbitraj Sportiv a analizat, sâmbătă, memoriile depuse de FRG şi COSR cu privire la finala de la sol din cadrul competiţiei de gimnastică de la Jocurile Olimpice.

Federaţia Română de Gimnastică a anunţat, sâmbătă seară, că TAS a decis că Ana Maria Bărbosu obţine medalia de bronz în concursul de sol de la Jocurile Olimpice, iar Sabrina Maneca Voinea încheie competiţia pe locul 4.

În finala de la sol, Sabrina Maneca Voinea s-a clasat pe locul 5, iar Ana Maria Bărbosu pe poziţia a 4-a, cu aceeaşi notă – 13.700. Pentru nici un minut, Bărbosu a fost medaliată cu bronz, dar o contestaţie la nota lui Jordan Chiles (SUA) i-a adus acesteia locul 3.

Sabrina Maneca Voinea a fost notată iniţial cu 13.700 pentru exerciţiul de la sol, dar antrenorii au depus contestaţie, însă nu s-a modificat nota, încheind pe locul 5.

Marţi, preşedinta Federaţiei Române de Gimnastică, Carmencita Constantin, a trimis o scrisoare şefului federaţiei internaţionale Morinari Watanabe, în care a cerut prezentarea analizei detaliate şi justificarea notelor la dificultate si execuţie obţinute de Sabrina Maneca Voinea în finala de la sol, de la Jocurile Olimpice. Potrivit FRG, Sabrina a fost penalizată cu o zecime pentru o ipotetică ieşire din covor, care poate fi dovedită că a fost eroare de arbitraj.

Sursa foto: Profimedia

Andrei Văcaru
Andrei Văcaru a absolvit studiile de licență la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării în anul 2013, dar și un master în Comunicare mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Noi mărturii șocante din dosarul Sf. Pantelimon: Una dintre doctorițe „venea să controleze starea pacientului,...
Doliu la Antena 1! A murit Adrian Cherciu, antrenorul vedetelor de la Splash 😢
FOTO. Rebela tenisului feminin românesc s-a pozat într-o pereche de pantaloni mult prea mulați şi...
Partidul moldovean care a părăsit Blocul Împreună după desemnarea candidaturii la prezidențiale anunță propriul candidat
Florin Piersic, apariție șoc! Cum a ajuns să arate? Problemele de sănătate l-au transformat complet
General: Ucrainenii au dat o lovitură groaznică Rusiei și lui Putin. „Au fost prinși nepregătiți”
Cum arată acum Mariana Bitang? Cu greu o mai recunoști! Timpul nu iartă pe nimeni...
Pensie majorată cu 2000 de lei după marea recalculare pentru un bărbat din București
EXCLUSIV. Mărturia soţiei lui Marian, victima "doamnei cu coasa" de la Pantelimon. "Atât mi-a zis:...
De ce s-a sinucis jandarmul de 24 de ani din Timișoara! Acum s-a aflat adevăratul...
Modificări importante la BAC și Evaluare Națională. Elevii vor putea susține iarna probele orale şi...
Arde, uite cum arde! Top vedete din România în costume de baie minuscule: Antonia, Daniela...
Doar proprietarul are dreptul să parcheze pe trotuarul din fața casei? Ce stabilește legea rutieră
Efectele ofensivei ucrainene. China cere detensionarea situaţiei din Rusia
Conspirația Lunii, rezolvată! Ce au găsit astronauții Apollo?
Îți blochează masina la ITP! Sunt reverificate de inspectorii RAR
E marele coșmar al șoferilor. Greșeala care aduce mari sancțiuni
Moment dureros la ziua de naștere a Selenei Olariu, sora tânărului ucis în accidentul de...
Breaking news! Cine e, de fapt, bărbatul de 24 de ani care s-a împușcat în...
Ce spune Carmen de la Sălciua despre norocul ei în viață: “Nu consider că am...
Cine sunt victimele catastrofei aeriene din Brazilia: 62 de oameni și-au pierdut viața
BANCUL ZILEI. Ion și Măria se decid să facă dragoste: - Vai, ce e asta?
O nouă pictură murală semnată de Banksy a apărut în Londra