Prima pagină » Sport » Federația Română de Rugby a sărbătorit 100 de ani de la înființare

Federația Română de Rugby a sărbătorit 100 de ani de la înființare

Federația Română de Rugby a sărbătorit 100 de ani de la înființare
Federația Română de Rugby a sărbătorit, luni seară, la Complexul Olimpic "Sydney 2000" de la Izvorani, 100 de ani de la înființare, primul meci având loc în septembrie 1913, la București, între echipele Sporting Club și Tenis Club Român, încheiat la egalitate, scor 3-3.

Federația Română de Rugby a sărbătorit, luni seară, la Complexul Olimpic „Sydney 2000” de la Izvorani, 100 de ani de la înființare, primul meci având loc în septembrie 1913, la București, între echipele Sporting Club și Tenis Club Român, încheiat la egalitate, scor 3-3.

În cadrul evenimentului a fost lansată galeria marilor jucători români de rugby și a fost desemnat și cel mai bun „15” din istoria rugby-ului românesc, întocmit de o comisie de specialitate din cadrul federației. Cel mai bun „15” este următorul: Constantin Dinu, Mircea Muntean, Gheorghe Pîrcălăbescu, Gheorghe Dumitru, Marin Ionescu, Florică Murariu, Enciu Stoica, Radu Demian, Mircea Paraschiv, Alexandru Dumitru, Valeriu Irimescu, Adrian Lungu, Ion Constantin, Dumitru Ghiuzelea și Alexandru Penciu.

S-au mai acordat premii pentru cel mai bun antrenor – Theodor Rădulescu, cel mai bun arbitru – Theodor Witting și cel mai bun președinte al federației – Viorel Morariu, precum și alte premii speciale. Din partea FIRA-AER a fost acordată FR Rugby o plachetă omagială.

„Este o mare cinste pentru mine și familia mea selecționarea în echipa secolului. Mă simt foarte onorat. M-a bucurat foarte mult reîntâlnirea cu foștii mari jucători, antrenori și oficiali ai federației. În momentul în care am urcat pe scenă, am fost extrem de emoționat. Am strâns din pumni, pentru a nu fi copleșit de importanța momentului. Pentru Constanța, nu poate fi decât o mândrie faptul că doi foști jucători ai Farului au fost incluși în echipa de aur a rugby-ului românesc”, a declarat Gheorghe Dumitru, căpitanul celei mai valoroase echipe naționale de rugby a României din istorie.

„Am fost foarte emoționat. Ne-am revăzut foștii coechipieri, ne-am reamintit și de cei care, din păcate, nu mai sunt printre noi. Este o mare onoare pentru orice rugbyst să fie inclus în echipa secolului. Pe de o parte, mă așteptam la acest lucru, deoarece am obținut rezultate importante și la nivelul cluburilor, și la națională, dar, pe de altă parte, mă gândeam că sunt foști jucători, mai în vârstă ca mine, care au reprezentat și ei cu cinste rugby-ul românesc. Selecționarea mea și a lui Gheorghe Dumitru în echipa de aur, precum și celelalte premii speciale acordate constănțenilor demonstrează că Farul a dat mereu jucători de valoare României”, a spus și Adrian Lungu, un alt fost mare internațional român.