FINALA CUPEI ROMÂNIEI 2012. RAPID – DINAMO 0-1. „Câinii roșii” salvează sezonul la ultimul meci. Cupa merge în „Groapă”

FINALA CUPEI ROMÂNIEI 2012. RAPID - DINAMO 0-1. Câinii roșii salvează sezonul la ultimul meci. Cupa merge în Groapă
Publicat: 24/05/2012, 01:00
Actualizat: 24/05/2012, 14:29

Echipa Dinamo București a câștigat Cupa României-Timișoreana pentru a 13-a oară în istorie, după ce a învins formația Rapid, cu scorul de 1-0 (0-0), în finala competiției disputată miercuri seară, pe Arena Națională.

UPDATE 00.44 Portarul rapidist Dănuț Coman a declarat că este frustrantă pentru el și coechipierii săi pierderea finalei Cupei României-Timișoreana cu Dinamo, în contextul în care au dominat meciul, și a afirmat că acest sezon a fost cel mai greu din cariera sa.

UPDATE 00.42 Fotbalistul dinamovist Alexandru Curtean a declarat, miercuri seară, după câștigarea Cupei României-Timișoreana, că este bine că prin acest rezultat echipa Dinamo va avea o vacanță mai liniștită, dar și-ar fi dorit realizarea eventului.

UPDATE 00.38 Atacantul rapidist Daniel Pancu a declarat, miercuri seară, că finala Cupei României-Timișoreana, pierdută cu Dinamo, scor 0-1, a fost, în proporție de 99,99 la sută, ultimul său meci la Rapid.

UPDATE 00.35 Mijlocașul dinamovist Djakaridja Kone, jucătorul finalei Cupei României-Timișoreana, câștigată în fața formației Rapid, a declarat, miercuri seară, că Dinamo a suferit mult în campionat, dar astăzi toată lumea este fericită.

UPDATE 00.30 Președintele CA al FC Dinamo, Nicolae Badea, a declarat că fotbalistul Djakaridja Kone a promis că va rămâne la gruparea bucureșteană, astfel că el și ceilalți oficiali dinamoviști speră ca tratativele să se finalizeze cu un nou contract.

UPDATE 00.15 Tehnicianul Dario Bonetti a declarat miercuri seară, după victoria din finala Cupei României-Timișoreana, că meciul a fost dificil, după cum se aștepta, însă a precizat că obiectivul echipei Dinamo a fost de a câștiga, nu de a juca bine.

UPDATE 00.12 Fundașul rapidist Rui Duarte a declarat, miercuri seară, că i-a fost extrem de greu să urmărească finala Cupei României-Timișoreana cu Dinamo din tribună și a subliniat că într-un astfel de meci nu trebuie să joci bine, ci trebuie să câștigi.

UPDATE 23.55 Tehnicianul Răzvan Lucescu a declarat, miercuri seară, după finala Cupei României, că echipa Rapid are două regrete, că a fost păcălită la cornerul din care a marcat Dinamo și că nu a reușit să înscrie, dar are mândria de a fi ieșit cu fruntea sus din această confruntare.

UPDATE 23.52 Președintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat, miercuri, că Dinamo nu a jucat mai bine decât Rapid în finala Cupei României, dar a meritat să-și adjudece trofeul, deoarece a marcat.

UPDATE 23.50 Președintele executiv al FC Dinamo, Cristian Borcea, a declarat, miercuri seară, că dinamoviștii au reușit să salveze sezonul, după ce s-au impus în finala Cupei României-Timișoreana în fața Rapidului, scor 1-0, pe Arena Națională.

UPDATE 23.42 Adrian Scarlatache, autorul golului din finala Cupei României, a declarat la Sport.ro, că este fericit pentru că Dinamo a reușit să câștige Cupa României, ultima șansă pentru a „mai spăla din sezonul ratat” și a precizat că va părăsi gruparea dinamovistă, urmând să joace la Khazar Lankaran.

UPDATE 23.35 Tehnicianul Răzvan Lucescu a declarat, miercuri seară, după înfrângerea din finala Cupei României, scor 0-1 cu Dinamo, că din acest moment nu mai este antrenorul echipei Rapid și că a făcut tot ce se putea în sezonul 2011/2012.

UPDATE 23.25 Atacanții Marius Niculae și Ionel Dănciulescu au ridicat Cupa României-Timișoreana, trofeu câștigat de Dinamo după meciul cu Rapid, scor 1-0, și care a fost înmânat de președintele Federației Române de Fotbal (FRF), Mircea Sandu. Dinamoviștii au primit medaliile de campioni după premierea adversarilor din finală și a brigăzii de arbitri. De asemenea, jucătorii dinamoviști au primit din partea sponsorului competiției un cec în valoare de 265.000 de euro.

UPDATE 23.20 Mijlocașul dinamovist Djakaridja Kone a fost desemnat jucătorul finalei Cupei României-Timișoreana, câștigată de Dinamo, scor 1-0, în fața formației Rapid, miercuri seară, pe Arena Națională. Kone a primit o gheată uriașă drept trofeu pentru acest titlu.


Scarlatache a înscris cu o lovitură de cap de la circa patru metri, după o pasă de pe partea stângă a lui Curtean.

Dinamo: Naumovski – Luchin, D.Grigore, Moți, Scarlatache – Curtean, Rus, Kone, Alexe (Pulhac ’67) – Niculae (Țucudean ’81), Dănciulescu (C. Munteanu ’71). Antrenor: Dario Bonetti

Rapid: Coman – Roman, M. Antonio, Oros, Bozovici – Teixeira, Alexa (Ioniță ’80), N. Grigore – Deac, Herea (Pancu ’74), Surdu (Grigorie ’59). Antrenor: Răzvan Lucescu

Cartonașe galbene: M. Niculae ’68, Naumovski ’90+6 / Grigorie ’71, Oros ’90+2

Meciul a fost arbitrat de o brigadă italiană, cu Daniele Orsato la centru, ajutat de Nicola Nicoletti și Massimiliano Grilli. Rezervă a fost Paolo Valeri.

Înainte de meci, galeria dinamovistă a afișat un banner uriaș pe care scria: „Adevăratele înfrângeri sunt renunțările la vis”, iar din stegulețe fanii au scris „Ultrași liberi”.

Fanii dinamoviști au mai afișat și alte bannere: „Fenomentul moare, dormim în continuare”, „Cupe și campionate, o cotă bună le face uitate” sau „Singurul meci pe care îl mai credeam curat a fost cel în v-ați prostituat”.

Suporterii rapidiști au prezentat un banner pe care scris: „Cea mai tare frecvență din lume”, iar din plăcuțe a fost formată cifra: 1923.

„Rapid nu e pe gustul puterii”, „Pe 300 dintre voi vă cunoaștem, restul cine sunteți?” au fost alte bannere ale fanilor giuleșteni.

În festivitatea de dinaintea partidei, două steaguri imense ale celor două echipe au fost desfășurate pe teren.

În prima repriză, din galeria echipei Rapid s-au aruncat mai multe petarde și o torță la Tribuna I, iar din peluza dinamovistă s-a aruncat o fumigenă.

Ambele galerii au scandat: „Mitică la pușcărie”.

În minutul 44 al meciului, secunzii lui Dario Bonetti au fost trimiși în tribună.

La partidă au fost prezenți circa 50.000 de spectatori.

Adrian Țone, [email protected]


Astăzi s-a desfășurat FINALA CUPEI ROMÂNIEI 2012 între RAPID și DINAMO. Cele două echipe s-au mai întâlnit în ultimul act al competiției de două ori, victoriile fiind împărțite. Giuleștenii au câștigat trofeul de 13 ori, din 18 finale disputate, în timp ce dinamoviștii au triumfat de 12 ori, în 21 de finale.

Precedentul succes al giuleștenilor în CUPA ROMÂNIEI a fost în 2007, când au învins în finală Poli Timișoara, scor 2-0. Dinamo a câștigat ultima dată cupa în 2005, după o victorie cu 1-0 în fața constănțenilor de la Farul. „Câinii” au jucat și sezonul trecut FINALA CUPEI ROMÂNIEI, dar au pierdut cu 2-1 în fața marei rivale Steaua.

Traseul celor două echipe până în finală

RAPID: Șaisprezecimi – 4-1 cu Juventus București
Optimi – 5-0 cu CS Otopeni
Sferturi – 20 cu Pandurii
Semifinale 1-0 în tur, 3-2 în retur cu FC Vaslui

DINAMO: Șaisprezecimi – 1-0 cu Luceafărul Oradea
Optimi – 5-0 cu Gaz Metan Severin
Sferturi – 2-1 cu Petrolul
Semifinale – 1-0 în tur, 1-2 în retur cu Gaz Metan Mediaș

FINALA CUPEI ROMÂNIEI 2012 RAPID – DINAMO se desfășoară în această seară pe National Arena, de la 21:00, în direct pe PRO TV. (Ștefan Horobeț)

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Descoperirea care ne face să regândim modul în care a apărut viața pe Pământ”. Ce...
Ipoteză bulversantă lansată în cazul morții lui Andrei Pârvan A fost otrăvit Versace?! 😲
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
LIDL, prima reacție după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele...
Mantea și-a dezvăluit DIETA specială pe care o respectă! Arată fabulos la 38 de ani
Dentista Marina Gavril ar fi fost ucisă la comandă. Luni a fost înmormântată în R....
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
Un bărbat a fost atacat de urs în Bistrița-Năsăud! Victima a fost transportată de urgență...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Oamenii de ştiinţă sunt uimiţi de „oxigenul întunecat” din adâncurile oceanului Pacific
Eveniment RAR deasupra Antarcticii! S-a întâmplat BRUSC
Obligație în România. Trebuie să semneze neapărat contractul. Au început amenzile
Cea mai periculoasă armă din istorie. Poate să facă prăpăd
Imagini din apartamentul în care Andrei Versace a fost găsit fără suflare. Ce se observă...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Cât au plătit Tavi Clonda și Gabriela Cristea pentru o cursă de la aeroport la...
Cine sunt părinții lui Andrei Versace și cu ce se ocupă? Povestea unui imperiu imobiliar...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Telescopul Hubble urmărește materia întunecată din galaxii cu ajutorul stelelor