Florentina Marincu, medalie de aur la săritura în lungime, la CM de juniori

Publicat: 14 07. 2013, 19:06
Actualizat: 09 02. 2016, 02:39

Atleta Florentina Marincu a cucerit, duminică, a doua medalie de aur pentru delegația României la CM de juniori II (cadeți), de la Donețk, în proba de săritură în lungime, după cea de la triplusalt.

Marincu a debutat în concursul din Ucraina cu o săritură de 5.85 metri, pe care a îmbunătățit-o la 5.93 metri, iar din a treia încercare a reușit 6.42 metri, cu doar 12 centimetri mai puțin față de recordul României la juniori II, egalat de atleta noastră luna trecută. În cea de-a patra încercare, Marincu a reușit 6.24 metri, a cincea a ratat-o, iar la ultima a sărit 6.19 metri.

Pe podium au mai urcat Keturah Orji (SUA, 6.39 metri) și Natalia Chacinska (Polonia, 6.22).

Vineri, în finală la triplusalt, Florentina Marincu (17 ani, legimată la CNS CSȘ Cetate Deva) a stabilit un nou record mondial, cucerind medalia de aur, cu o performanță de 13.75 metri.

În cadrul celei de-a opta ediții a CM de cadeți, găzduită de Ucraina, medalile obținute de Florentina Marincu sunt singurele pentru delegația României.

În urmă cu zece ani, o altă reprezentantă a României, Cristina Spătaru, a cucerit, la fel, ambele medalii de aur în proba de triplusalt și săritură în lungime, la CM de juniori.