Fostul fotbalist Vitor Baia dezvăluie o întâmplare care era să-l coste viața, în primul său sezon la FC Barcelona

Publicat: 18 11. 2012, 12:22
Actualizat: 06 02. 2019, 22:38

Fostul internațional portughez Vitor Baia a declarat pentru cotidianul Sport că în primul său sezon la FC Barcelona, 1996/1997, când era coechipier cu Gheorghe Popescu, a fost pe punctul de a muri, suferind un șoc anafilactic cu puțin înainte de ziua disputării finalei Cupei Cupelor.

„Am avut mult ghinion dar și norocul de a avea alături de mine persoane capabile ca Angel Mur, Jaume Langa sau Fernando Banos. Aveam o infecție în spatele urechii, ca un furuncul, și mi-au administrat penicilină pentru a putea juca fără probleme finala. Mi se mai administrase anterior penicilină de mai multe ori, însă problema a fost că de această dată ceea ce mi s-a făcut a conținut și un analgezic numit procaină, la care sunt alergic. Imediat după ce mi s-a administrat, am suferit un șoc anafilactic și am avut convulsii. Norocul meu a fost că medicii au fost foarte rapizi și mi-au dat cortizon. Am avut noroc pentru că altfel aș fi putut muri atunci. Mur, Langa și Banos nu aveau nicio vină. M-au întrebat dacă sunt alergic la penicilină și le-am spus că nu. De celălalt medicament nu am vorbit. Nu știa nimeni nimic de procaină”, a spus Baia.

Vitor Baia a precizat că a putut apoi să joace ultimul meci din campionatul Spaniei și finala Cupei Cupelor, câștigată de FC Barcelona în fața echipei Paris Saint-Germain, scor 1-0. „Am jucat cele două meciuri, dar trebuie să recunosc că în ziua aceea la Rotterdam nu eram în toate apele. Încă eram afectat de convulsiile avute. Din fericire a fost doar o sperietură foarte mare”, a explicat fostul fotbalist.