Franța devine VICECAMPIOANĂ olimpică la baschet 3×3. Gazdele nu erau FAVORITE în turneu

Publicat: 06 08. 2024, 15:48
Actualizat: 06 08. 2024, 16:23
Sursa foto: Profimedia

La capătul unei finale care a ținut audiența cu sufletul la gură, Franța și-a trecut în palmares, la baschet masculin 3×3, medalia de argint. Francezii au spulberat în semifinale fosta campioană olimpică, Letonia.

Gazda Jocurilor Olimpice, Franța, a reușit o performanță improbabilă la disciplina 3×3 de baschet masculin. După un parcurs relativ dificil în faza calificărilor, francezii au produs surpriza în fazele eliminatorii.

Mai întâi au doborât favorita Serbia, iar apoi în semifinale, alimentați de acest prim succes, au spulberat fosta campioană olimpică, Letonia. De menționat că letonii, până la această înfrângere, erau neînvinși în cadrul turneului.

Marea finală s-a disputat în compania olandezilor, care au trecut lejer de polonezi și lituanieni. Finala a fost decisă de un coș de două puncte dat de Worthy de Jong, după ce acesta a trimis meciul în prelungiri. Partida a fost arbitrat de centralul român Vlad Ghizdareanu.

Echipa formată din Lucas Dussoulier, Franck Seguela, Timothé Vergiat și Jules Rambaut obțin o medalie meritată, la finalul unui turneu în care nimeni nu le dădea prea multe șanse, relatează L’Humanité. În finala mică disputată între baltici, Lituania a învins Letonia și a obținut bronzul.