Franța își joacă ȘANSA istorică de a urca pe podiumul baschetului 3×3 la Jocurile Olimpice. Adversara este campioana OLIMPICĂ în exercițiu

Publicat: 05 08. 2024, 13:16
Actualizat: 05 08. 2024, 17:22
Sursa foto: Profimedia

Echipa Franței de baschet masculin trei la trei are de înfruntat un adversar dificil în semifinale: fosta câștigătoare a ediției precedente, Letonia.

Franța a produs șocul atunci când în runda precedentă a eliminat favorita Serbia. Acum francezii vor avea de înfruntat un adversar redutabil, Letonia, care a câștigat ediția precedentă a Jocurilor Olimpice.

Doi dintre artizanii calificării în semifinale au răspuns extaziați întrebărilor gazetei sportive L’Équipe.

„Acesta este cel mai reușit meci al nostru din turneu. Ne plimbăm de ceva vreme încircuitul global doar pentru a-i putea învinge pe sârbi. Am avut zece înfrângeri consecutive împotriva lor. Oprirea acestei serii este excepțională”, a declarat Franck Seguela, jucătorul Franței.

Seguela a fost completat de coechipierul său, Lucas Dussoulier.

„Este meciul vieții noastre cu Letonia. O să sărbătorim, chiar dacă pierdem ambele meciuri. Dacă publicul ne va sprijini ca la meciul cu Serbia, atunci nu va fi imposibil să câștigăm. Pentru a-i învinge, trebuie să facem un meci aproape perfect, așa cum am făcut cu sârbii”, apreciază Seguela.

Franța va juca de la ora 20:00 contra Letoniei, apoi în funcție de rezultat, se va putea bate fie pentru medalia de bronz de la 22:30 sau pentru medalia de aur de la 23:30.

În cealaltă semifinală, Olanda întâlnește Polonia. Dacă pentru polonezi este ceva nou, olandezii și-au depășit momentan performanța înregistrată la ediția precedentă și speră un rezultat istoric.