Frații Maior au CÂȘTIGAT Acropole Rally și sunt vicecampioni mondiali de juniori la raliuri

Publicat: 08 09. 2024, 20:48
Actualizat: 08 09. 2024, 20:49

Frații Norbert Maior și Francesca Maior, campioni europeni en-titre, au câștigat Acropole Rally la juniori, ultima etapă a sezonului 2024 în WRC Junior, și au devenit vicecampioni mondiali, a doua mare performanță a României la acest nivel după titlul cucerit de Simone Tempestini în 2016.

Ajunși în WRC după ce au primit o bursă din partea promotorului ca urmare a faptului că anul trecut au câștigat titlul continental, frații Maior au avut o prestație solidă și constantă în Grecia, unde au stabilit reperul încă de la antrenamente.

Frații Maior au câștigat Acropole Rally și sunt vicecampioni mondiali de juniori la raliuri

Echipajul de la Napoca Rally Academy s-a instalat pe poziția de lider încă de vineri seară, iar ulterior au oscilat între prima poziție și cea de-a doua.

Pe ultimii 80 de kilometri, cei doi nu au mai cedat și au câștigat clar divizia juniorilor, cu un avantaj de un minut și șase secunde de locul doi, format din estonienii Romet Jurgensson și Siim Oja.

Este primul echipaj 100% românesc din istorie care câștigă o etapă în WRC Junior. O performanță similară a mai reușit Simone Tempestini, în 2016, când a și devenit campion mondial de juniori, dar atunci avea în dreapta un copilot italian.

După cele 5 etape din Mondialul dedicat juniorilor, Norbert Maior a devenit vicecampion în WRC, cu un total de 80 de puncte, fiind depășit doar de estonianul Jurgensson. Locul 3 mondial a fost ocupat de turcul Ali Turkann.