Gafa care a marcat cariera lui Cristian Țopescu. Totul s-a petrecut în direct. „Mi-am dat seama imediat, mi-am cerut scuze”
Țopescu și-a adus aminte, într-un interviu recent, despre o întâmplare din 1970. Dacă naționala de handbal nu-l salva, la limită, în prelungirile CM, ar fi avut probleme. „Cea mai mare gafa a fost cea de la finala Campionatului Masculin de Handbal din 1970, meciul Romania – Republica Democrata Germana, care a avut prelungiri. in regulament erau doua reprize de prelungiri de cate cinci minute, amanunt pe care l-am uitat in focul comentariului si dupa prima repriza de cinci minute am spus >. Echipa noastra avea un gol avantaj.
Mi-am dat seama imediat si am rectificat greseala, cerandu-mi scuze si spunand ca se mai joaca inca o repriza de prelungiri. Spre norocul meu, echipa Romaniei a castigat acea finala, ultimul gol fiind marcat de extraordinarul Gheorghe Gruia. A fost 14-13 pentru Romania, dupa doua reprize de prelungiri. Îmi inchipuiam la intoarcerea acasa ce s-ar fi scris despre comentator, daca ai nostri pierdeau. Că nu stia nici macar regulamentul desfasurarii finalei”, si-a adus aminte Țopescu.
Țopescu: Moartea unei legende a jurnalismului sportiv
Fostul comentator sportiv Cristian Țopescu a murit, marți, la vârsta de 81 de ani. El a fost adus de urgență, în urmă cu o săptămână, la Spitalul Elias, în urma unor complicații cauzate de diabet, au anunțat reprezentanții unității sanitare.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Elias din Capitală, Silvius Negoiță, decesul fostului comentator sportiv Cristian Țopescu a survenit marți, în jurul ore 16.00, după ce pe parcursul zilei, starea sa s-a înrăutățit.
Cristian Țopescu a murit pe Secția de Terapie Intensivă, el fiind internat în urmă cu o săptămână, din cauza unor complicații provocate de diabet.
„Cristian George Țopescu, în vârstă de 81 de ani s-a internat marți, 08.05.2018, la Spitalul Universitar de Urgență Elias, în stare gravă în contextul acutizării unor afecțiuni cronice. Pe perioada internării a beneficiat de monitorizare strictă și tratament în secția de Terapie Intensivă. Decedează azi, 15.05.2018, ora 16, prin stop cardiorespirator iresuscitabil”, potrivit unui anunț al Spitalului Elias din Capitală.
Fostul comentator sportiv suferea și de alte boli cronice.
Cristian Țopescu avea 81 de ani și a fost comentator sportiv și politician, fiind ales senator de București, în urma alegerilor parlamentare din 30 noiembrie 2008.
Personalități sportive și politice deplâng moartea indrăgitului comentator sportiv.
Ivan Patzaichin: „L-am cunoscut la Jocurile Olimpice din Munchen, era cu zâmbetul pe buze, știa tot despre mine și despre sportul meu. De atunci, s-a legat o prietenie solidă între noi doi. Un adevărat profesionist, se documenta enorm înainte de o transmisiune. Ultima dată ne-am întâlnit acum mai puțin de două luni, era cu zâmbetul pe buze, așa cum era mereu, cu o vorbă bună pentru fiecare”
Andreea Răducan: „Când eram mică și-mi făceam treburile prin casă, îmi dădeam seama că e gimnastică la TVR pentru că-i auzeam dânsului vocea. Mi-au mers la suflet comentariile și nici nu bănuiam că într-o zi va comenta și evoluțiile mele. Apoi, am ajuns să evoluez la Mondialul din Tianjin, în 1999, dar și la Jocurile Olimpice de la Sydney, cu vocea dânsului la pupitru. Păcat că nu am casetele video, poate vom primi vreodată, de la Televiziunea Română, ar fi frumos. Împlinirea totală a fost la JO de la Atena, când am comentat amândoi concursul de gimnastică, timp de o săptămână, ediție la care am luat un sac de medalii. Dânsul era cu poveștile frumoase, eu cu partea tehnică. Pot să spun că domnul Țopescu mi-a insuflat hobby-ul pentru jurnalism.” Nadia Comăneci: „Astăzi este o zi trista. Un om extraordinar care va rămâne mereu in inimile noastre. Mulțumesc, Cristian pentru momentele minunate.”
Traian Băsescu: „Drum bun Om Bun. Handbal, gimnastică, fotbal, canotaj, volei, atletism, echitație, olimpiade, campionate mondiale, cupe europene, toate marile victorii sportive ale românilor au fost însoțite de comentariile inegalabile și vocea inconfundabilă a lui Cristian Țopescu . Generația mea îl așează pe Cristian Țopescu alături de momentele de glorie și de marile victorii ale sportului românesc . Drum bun către stele Om Bun”
Ludovic Orban: „Regret profund și sunt îndurerat de această veste. Domnul Țopescu a fost o mare personalitate a României, a fost un om apropiat de noi, a fost senator al PNL și regret profund dispariția sa neașteptată. Dumnezeu să-l odihnească!”
Mihai Fifor: „Cristian Țopescu a părăsit stadionul vieții. Un om memorabil, cu o familie frumoasă și un adevărat profesionist. Nu putem uita comentariile sale la evoluția Nadiei Comăneci la Jocurile Olimpice de la Montreal 1976, finalele de Cupa Davis între România și SUA, titlurile olimpice ale lui Ivan Patzaichin la Moscova în 1980 și multe alte momente excepționale din istoria sportului românesc. General de brigadă în rezervă, a fost tot timpul alături de Armata României, devotat țării sale. Dumnezeu să Te odihnească, Maestre!”