Gest INEDIT pentru fotbalul portughez! Ce au promis șefii din sportul-rege după incendiile mistuitoare

Publicat: 21 09. 2024, 11:51
Actualizat: 21 09. 2024, 11:52

Liga portugheză de fotbal, omoloaga LPF din România, a promis că va planta 200 de copaci pentru fiecare gol marcat în etapa din acest weekend, ca parte a răspunsului dat de sportul-rege lusitan la incendiile care au devastat țara.

Oficialii au anunțat inițiativa într-o declarație emisă vineri seara, în timp ce pompierii portughezi continuă să se lupte cu o serie de incendii care au distrus mari părți din nordul țării încă de weekendul trecut.

Gest INEDIT pentru fotbalul portughez! Ce au promis șefii din fotbal după incendiile mistuitoare

Liga a menționat că, prin intermediul unei fundații proprii, va dona 200 de copaci pentru fiecare gol marcat în runda a șasea din întrecerea internă.

De asemenea, se va ține un minut de reculegere și o cască a celor care se luptă cu focul va fi amplasată în centrul terenului înainte de fiecare meci în onoarea pompierilor, patru dintre ei au murit deja în această săptămână.

Căpitanul fiecărei echipe, la aceste meciuri, va purta și o haină de pompieri la intrarea pe teren.

Portugalia a decretat stare de calamitate pe întregul teritoriu continental, regiunea centrală și de nord fiind cele mai afectate. Mii de oameni au fost nevoiți să își părăsească de urgență casele.

O parte dintre acestea au fost mistuite deja de flăcări. În aceste zone, școlile rămân închise, la fel și mai multe drumuri. 5.000 de pompieri portughezi, ajutați de sute de colegi din Spania, Franța, Grecia, Italia și Maroc, se luptă în continuare cu focul.