Gheorghe Tadici: România duce lipsă de handbaliste bine pregătite

Gheorghe Tadici: România duce lipsă de handbaliste bine pregătite
Publicat: 22/01/2013, 17:45
Actualizat: 04/07/2013, 22:41

Antrenorul echipei naționale de handbal feminin, Gheorghe Tadici, a declarat, marți, că România duce lipsă de jucătoare bine pregătite, însă a precizat că în șase-șapte ani o să formeze o echipă care să se bată pentru medalii la competițiile importante.

„În acest moment ne lipsesc handbalistele bine pregătite, ne lipsesc copiii care nu mai vin la handbal și la sport în general pentru că au cu totul alte preocupări. Ne lipsește un fond larg de selecție și în special o bază a piramidei pentru că ceea ce e acum s-a îngustat. De asemenea, simt că este o calitate mai slabă la nivelul pregătirilor copiilor și juniorilor din cauza condițiilor precare și o spun elegant acum. Sunt puține ore de pregătire, competiții care nu stimulează”, a spus Tadici.

Gheorghe Tadici speră ca în urma meciurilor cu Oltchim și SCM Craiova, jucătoarele tinere să crească mai repede în valoare. „Este o etapă de pregătire prevăzută în calendarul pe anul 2013, era trecută încă de anul trecut, la înțelegere cu Jakob Vestergaard și conducerea de la Oltchim. Vorbisem inițial de două meciuri pentru a profita de o pregătire alături de handbaliste de marcă din handbalul mondial, vârfuri de la toate echipele naționale de unde provin. Ne dorim să grăbim creșterea unor jucătoare din România, în special a celor care nu au fost cuprinse într-un program de pregătire după ce și-au terminat activitatea la lotul de tineret. Este un stagiu scurt, de numai trei zile. Handbalistele selecționate au șansa să se întâlnească între ele, încercăm să le motivăm, să le facem să înțeleagă că să îmbrace tricoul echipei naționale este o onoare pentru fiecare. Cel puțin pentru moral este un privilegiu să ajungi la națională. Este locul unde ești văzut de toată Europa”, a explicat Tadici.

Selecționerul susține că poate convoca jucătoare doar de la nouă echipe din Liga Națională. „Campionatul intern s-a mai echilibrat prin scăderea numărului de echipe. Din 14 s-a redus numărul la 12 echipe. Au mai rămas 11 după ce Iașiul s-a desființat. Dacă adunăm numărul handbalistelor străine care sunt în Liga Națională cred că se mai face de două echipe și atunci mai rămân nouă echipe de unde noi putem alege handbaliste pentru națională, se reduce semnificativ fondul de jucătoare și pentru naționala feminină nu este bine”, a adăugat Tadici.

El a adăugat că nu dorește să repete greșelile din anii trecuți, când la echipa națională erau convocate jucătoare de peste 30 de ani. „Trebuie spus că sunt mai multe jucătoare bune care pentru moment ar putea să fie o soluție dar nu peste trei-patru ani pentru că a merge la un turneu final cu o echipă cu handbaliste de 33, 34, 35 de ani ar însemna să repetăm greșeli din trecut. Sigur asta nu înseamnă că o jucătoare de 34 de ani care are tonus fizic și este aptă nu poate să fie în echipa națională. E nevoie și de handbaliste cu mare experiență dar acum pregătim handbaliste pentru viitor”, a completat Tadici.

Tadici este îngrijorat că Patricia Vizitiu nu și-a revenit încă după operația la ligamente. „E dornică, a anunțat că poate veni și la Campionatul European dar în momentul în care s-au făcut testările de rigoare, fizice și ca potențial tehnico-tactic, a fost mult sub parametri și am renunțat la convocare, așa cum a fost și în cazul Elizei Buceschi. Aceasta este marea mea îngrijorare în ceea ce o privește pe Patricia, că nici acum nu joacă într-un campionat ca al Turciei. Nu este refăcută și nici acum nu are siguranță pe piciorul unde a fost operată la ligamente. Ca să intre în vederile naționalei trebuie să aibă jocuri în picioare”, a precizat Tadici, care nu crede că Valentina Ardean Elisei, care a născut de curând, va putea evolua până la vară pentru Oltchim.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un instalator austriac a găsit o comoară de 2,3 milioane de euro într-o locuință
Bianca Drăguşanu s-a dezlănţuit și… Gabi Bădălău a spus totul, după scandal: ordin de protecție?!...
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
Rusia, repetiție pentru un posibil atac nuclear. Ce sistem american poate distruge rachetele intercontinentale ale...
Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22...
Un bărbat a sunat la 112 să anunțe că un hoț i-a intrat în casă....
Putin a anunțat că Rusia a lovit Ucraina cu o nouă rachetă, cu nume de...
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată...
Data la care intră pensiile pe card în decembrie 2024. Ce se întâmplă cu cei...
Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în...
De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită"....
Cutremur în România vineri dimineață! Care au fost zonele afectate și ce magnitudine a înregistrat...
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Rovinieta NU se mai plătește înaintea efectuării călătoriei. Legea a intrat în vigoare
Cooperare între compania cehă CZ şi compania românească Transcarpat Sportours International. Puşca de asalt CZ...
Structură ENIGMATICĂ găsită în jurul unei stele din afara galaxiei noastre
Informația dimineții despre Corina Chiriac. Ce s-a întâmplat cu marea artistă a României
Rețeta de orez cu varză, o combinație surprinzător de apetisantă. Poate fi răsfățată și cu...
Cod roșu de viscol în mai multe județe ale țării! În ce zone sunt așteptate...
"Tata, nu!" Ultima discuție pe care Igor Cuciuc a avut-o cu Andreea, chiar înainte de...
Șocul dimineții pentru Mădălin Ionescu! Câinele familiei a evadat din curte. Ce s-a întâmplat cu...
Dan Ciotoi suflă și în iaurt după ce s-a vindecat de cancer. Ce regim strict...
BANCUL ZILEI. Soacra către ginerele BULĂ: -Ce-o fi văzut fata mea la tine?
Chatbotul Google Gemini a primit o funcție de „memorie”