Gianluigi Buffon s-a RETRAS la 45 de ani! Ce post i s-a oferit

Publicat: 02 08. 2023, 11:28
Actualizat: 02 08. 2023, 11:31

Gianluigi Buffon, considerat unu dintre cei mai buni mari portari din istorie, s-a retras la 45 de ani. Italianul a jucat la Parma sau la Juventus Torino, unde a cucerit zece titluri în Serie A şi cinci Cupe ale Italiei.

Buffon a jucat trei finale în Liga Campionilor, dar nu a câștigat trofeul.

A apărat de 176 de ori poarta echipei naționale a Italiei și e campion mondial în 2006 şi vicecampion european în 2012.

Gianluigi Buffon s-a retras la 45 de ani

A fost ales de 13 ori drept cel mai bun portar din Serie A. În 2021, a revenit la Parma, în liga a doua, acolo unde a fost coleg cu românii Dennis Man şi Valentin Mihăilă.

Ar putea deveni şef de delegaţie al naționalei Italiei, federalii urmând să-i facă în curând propunerea oficială.

Buffon a jucat și în Franța, la PSG. Despre perioada petrecută la Paris, fostul portar declara: „La Paris Saint-Germain am trăit cea mai frumoasă experiență din viața mea, iar plecarea a fost cea mai mare greșeală a carierei mele, copiii mei încă mă întreabă de ce am plecat. La Paris mă simțeam ca un om liber, vorbeam franceza și mergeam la muzee. Am renunțat la 10 milioane de euro. Au vrut ca Areola (n.r. – Alphonse Areola) să joace și nu am putut accepta asta. Am înțeles atunci că nu voi mai vedea niciodată un nivel înalt ca în acea echipă, era cu adevărat spectaculos și am văzut inclusiv forța lui Marco Verratti. Știam că mă aflu într-o echipă foarte puternică, dar lipsea atitudinea care exista la Juve. Meciul cu Manchester United din Liga Campionilor este cel mai mare regret al vieții mele”.

Gianluigi Buffon a jucat 975 de meciuri pentru echipele de club. A câștigat de zece ori campionatul Italiei, de șase ori Cupa Italiei, de șapte ori Supercupa, plus un titlu în Ligue 1, o Supercupă a Franței și o Cupa UEFA.

Foto: Facebook.com/GianluigiBuffon