Gigi Becali se declară dezamăgit de evoluțiile lui Dumitraș și Costea

Publicat: 30 07. 2012, 17:41
Actualizat: 04 07. 2013, 18:47

Finanțatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, marți, că în partida câștigată împotriva Concordiei Chiajna, scor 1-0, în prima etapă a sezonului, a fost dezamăgit de evoluțiile lui Florin Costea și Andrei Dumitraș.

„Am vorbit cu Reghe și MM, pentru că nu vreau să mă mai bag, nu mai vreau să dau telefoane, însă trebuie să stabilim niște lucruri înainte, să facem o strategie, trebuie să curățăm neghina de grâu, să vedem de ce am suferit, ce jucători merită și ce jucători nu merită să fie titulari. Curăță neghina, scoate-o afară. În opinia mea două lucruri au contribuit, Dumitraș și Florin Costea. Nu vreau nici să-l demoralizez pe săracul Dumitraș, dar e emotiv, marii fotbaliști nu au emoții. Reghe spune că o să-l învețe, că el are tehnică, pasează, dar noi l-am luat fundaș dreapta, nu atacant. Îmi pare rău că spun lucrurile astea, nu vreau să-l atac, o să rămână în lotul Stelei”, a spus Becali.

Gigi Becali a afirmat că Florin Costea nu va mai evolua ca titular la Steaua, decât atunci când Cristian Tănase va fi suspendat. „Florin a intrat titular, am văzut despre ce e vorba, gata, știm despre ce e vorba. Nu vreau să-l atac, dar nu poate suferi Steaua doar pentru a face experimente. L-am tot promovat. Florin când intră în a doua repriză, intră nemulțumit, pe când Rusescu intră cu mai multă atitudine. Să-i dea Dumnezeu sănătate, poate să ajungă foarte mare fotbalist, doar că la Steaua e mai greu să mai joace el acum. E posibil să-l mai vedeți pe Costea, doar dacă va mai fi Tănase suspendat”, a completat Becali.

În schimb, Becali a fost mulțumit de evoluțiile jucătorilor din linia mediană. „Dacă ratezi din cinci metri ca Rocha, nu poți câștiga meciuri. Dacă marca atunci, le dădeam 6-0. Toată echipa a alergat, nu mai spun de Tănase, Chipciu, Bourceanu, Tibi Bălan, care a fost cel pe care-l voiam. S-a văzut când a intrat Pintilii. Nu sunt dezamăgit, că echipa mare pe care o vreau eu, va fi”, a subliniat Becali.

Referitor la declarațiile date imediat după meciul cu Chiajna, când a anunțat că se retrage din fotbal dacă nu va câștiga titlul în acest sezon, Becali a menționat că era nervos în acele momente. „Ce am declarat imediat după meci, a fost la nervi. Nu concep să stau cu crucea în gură, că sunt om în toată firea, nu sunt copil să stau să număr secundele. Am avut emoții. Pentru ce dau milioane, să stau cu crucea în gură când joc cu Chiajna? Totuși, cred că sunt lucruri care se vor rezolva. Puiu Iordănescu mi-a spus că nu am voie să mă retrag de la Steaua, pentru că dacă mă retrag eu, moare fotbalul românesc, că se vor retrage toți, că ei vor concurență cu mine. Eu ies din fotbalul românesc la cimitirul Sfântul Ilie din Pipera, când mă va duce familia cu nepoții și strănepoții. Eu doar atunci termin cu Steaua”, a menționat Becali.

Gigi Becali a criticat și arbitrajul lui Robert Dumitru, care nu ar fi acordat Stelei două lovituri de pedeapsă. „Vreau să-l atenționez pe domnul Crăciunescu și arbitrajul românesc. Am avut două lovituri de pedeapsă clare. Nu se poate să îți bați joc de Steaua în Ghencea, așa cum făcea Balaj”, a explicat Becali.