Halep, eliminată în OPTIMI la Hong Kong. Revenirea româncei a fost stopată de o rusoaică

Publicat: 03 10. 2024, 21:06
Actualizat: 03 10. 2024, 21:09
Sursa foto: Profimedia

Simona Halep a pierdut în optimile turneului WTA de la Hong Kong în fața rusoaicei Anna Blinkova, care a învins-o pe româncă fără drept de apel după o oră de joc.

Tenismena Simona Halep a revenit într-un meci oficial după patru luni de absență, din cauza unei accidentări suferite la genunchi în timpul turneului Roland-Garros din Paris. După ce a învins-o în runda inaugurală pe Arina Rodionova, la capătul a trei seturi intense, 6-2, 4-6, 6-4, părea că jucătoarea română și-a revenit.

Aflată la prima victorie în ultimii doi ani, Halep a înfruntat altă rusoaică în drumul ei spre finala turneului de la Hong Kong, pentru care a primit Wild Card de participare. Însă, aventura Simonei s-a încheiat.

Anna Blinkova (numărul 78 în clasamentul WTA) a spulberat-o pe Halep după o oră de joc, în două seturi, 6-2, 6-1, relatează Tennis Now.

Fostul lider mondial a început promiţător dar a pierdut ritmul pe parcurs și în final a cedat. Cele două adversare nu s-au mai întâlnit într-un meci direct din 2023, de la Transylania Open.

Pentru performanța sa, Halep a încasat un cec de 2.000 de dolari şi 15 puncte WTA. Actualmente, tenismena română ocupă locul 1130 în clasamentul feminin.