Helmut Duckadam, OPERAT pe cord deschis la Spitalul Universitar din București / Cum se simte „eroul de la Sevilla”

Publicat: 19 09. 2024, 15:26

This browser does not support the video element.

Helmut Duckadam, cunoscut drept „Eroul de la Sevilla” după ce a contribuit decisiv la câștigarea Cupei Campionilor Europeni din 1986 cu Steaua București, a trecut printr-o nouă încercare medicală.

În vârsta de 65 de ani, Duckadam a fost supus unei operații pe cord deschis la Spitalul Universitar din București, din cauza unor probleme la aortă, cea mai mare arteră din corp, conform informațiilor furnizate de gsp.ro.

Intervenția a decurs cu succes, iar fostul mare portar se află deja în salon pentru recuperare, potrivit Antena 3. Duckadam a fost supus de-a lungul vieții la numeroase intervenții chirurgicale, majoritatea cauzate de problemele vasculare cu care se confruntă încă de pe vremea când era jucător activ.

Un cheag de sânge i-a blocat circulația în braț

Prima operație majoră a fost realizată în 1986, imediat după finala legendară de la Sevilla, când un cheag de sânge i-a blocat circulația în braț. Atunci, Duckadam a fost operat de urgență la Spitalul Militar din București. Aceasta a fost doar începutul unui lung șir de operații, urmate de intervenții la aceeași mână în 1998, 2009 și 2012. În 2004, a suferit o altă operație, de această dată la genunchiul stâng, din cauza acumulării de lichid. Un an mai târziu, aceeași problemă l-a afectat la genunchiul drept.

Însă problemele de sănătate nu s-au limitat doar la intervenții chirurgicale. Duckadam, în prezent, se confruntă cu o rutină zilnică dificilă, menționând în trecut că ia un număr impresionant de medicamente pentru a-și menține sănătatea sub control. „În fiecare dimineață iau un pumn de pastile. Nu exagerez! Am 20 de medicamente pe care trebuie să le iau zilnic”, a declarat el, subliniind dificultățile cu care se confruntă din cauza problemelor de sănătate.

Duckadam și-a încheiat cariera la doar 27 de ani, din cauza problemelor vasculare care l-au împiedicat să mai evolueze la nivel înalt. Cu toate acestea, palmaresul său rămâne impresionant: 133 de meciuri în prima ligă, două prezențe în echipa națională și 11 meciuri în competițiile europene, culminând cu triumful din 1986.