Horia Tecău și Florin Mergea, în finala turneului BRD Năstase Țiriac Trophy

Publicat: 23 04. 2016, 20:35
Actualizat: 24 04. 2016, 12:20

Ar ptuea fi al treilea trofeu la București pentru Tecău. Horia și Florin Mergea nu s-au regăsit în primul set al semifinalei de la BRD Năstase Țiriac Trophy, cu Wesley Koolhof și Matwe Middelkoop, iar perechea olandeză și-a adjudecat manșa cu 6-3. Cuplul român a început perfect actul secund și a condus cu 2-0, însă imediat adversarii au făcut rebreak-ul. Cu toate acestea, Tecău și Mergea au mai câștigat de două ori împotriva serviciului și s-au impus cu 6-2.

În super tiebreak, totul a stat sub semnul echilibrului, însă cu foarte multe răsturnări de situație. La 8-8, perechea din România a fost mai inspirată și a câștigat două puncte consecutiv. Scor final 3-6, 6-2, 10-8 pentru Horia Tecău și Florin Mergea, care s-au calificat în ultimul act al turneului de la București.

Horia Tecău va avea șansa să câștige al treilea trofeu la BRD Năstase Țiriac Trophy, după ce a reușit să câștige turneul alături de Robert Lindstedt și Max Mirnîi. Tecău și Mergea vor face pereche și la Jocurile Olimpice de la Rio, din vara acestui an.