Ilie Dobre a intrat din nou în Cartea Recordurilor

Publicat: 22 03. 2013, 19:07
Actualizat: 27 03. 2019, 06:20

Ilie Dobre, de la postul public de radio, a intrat din nou în Cartea Recordurilor, după ce a stabilit un record mondial pentru cele mai multe cărți publicate de un comentator sportiv, informează site-ul World Records Academy.

Ilie Dobre a scris și publicat 42 de volume, care acoperă mai multe genuri literare. Astfel, Ilie Dobre a stabilit un nou record mondial, devenind comentatorul sportiv cu cele mai multe cărți publicate, potrivit World Records Academy.

Într-o declarație postată pe World Records Academy, Ilie Dobre spune că și-a început cariera publicistică în anul 1992, prima sa carte fiind despre Nicolae Dobrin, unul dintre cei mai importanți jucători de fotbal din România și din lume.

„Am avut în sânge pasiunea pentru scris, dar la început speram să public două sau trei cărți”, a spus Ilie Dobre, precizând că succesul de care s-a bucurat prima sa carte l-a determinat să continue să scrie. În prezent, opera sa include și o biografie și romane.

În circa 30 de ani de activitate, Ilie Dobre a comentat aproape 1.300 de meciuri naționale, europene și de la nivel internațional.

Ilie Dobre mai deține recordurile pentru cea mai lungă descriere radiofonică a unui gol (fără pauze de respirație), dar și pentru cea mai lungă descriere radiofonică a unui gol (cu pauze de respirație).

Având sediul în SUA, la Miami, World Records Academy este cea mai mare organizație internațională care certifică recorduri mondiale.