Imagini spectaculoase cu noua arenă de 10 milioane de euro din Berceni, SINGURUL patinoar construit în ultimii 70 de ani în Capitală

Publicat: 31 08. 2024, 22:39
Actualizat: 01 09. 2024, 00:14

Berceni Arena din Sectorul 4, singurul patinoar competițional din București construit în ultimii 70 de ani, a fost inaugurat sâmbătă seara, când a fost gazda primului meci de hochei disputat în Capitală, după o pauză de mai bine de 12 ani. La eveniment au fost prezenți primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, Elisabeta Lipa, Mihai Covaliu, președintele Federației Române de Hochei pe Gheață, Nagy Attila-Ferenc, dar și Ion Țiriac, care  a impresionat prin stilul vestimentar ales la inaugurarea arenei ce a costat 10 milioane de euro.

Primul meci disputat pe Patinoarul Berceni Arena a fost cel din Supercupa României la hochei, dintre CSM Corona Brașov și ACSH Gheorgheni. Toate cele 800 de locuri din tribune au fost ocupate.

„Berceni Arena devine, din această seară, casa sporturilor pe gheaţă în Bucureşti, în condiţiile în care, în ultimii 12 ani, Capitala nu a avut niciun patinoar competiţional funcţional! Atât evenimentul de inaugurare, cât şi meciul de Supercupă a României la hochei, între CSM Corona Braşov şi ACSH Gheorgheni, vor fi transmise în direct, începând cu ora 20.00, pe TVR Sport”, a anunţat primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă.

Ion Țiriac (85 de ani), unul dintre cei mai bogați români, a venit îmbrăcat cu o jachetă cu însemne specifice hocheiului, pentru a marca festiv construirea primului patinoar din București din ultimii 70 de ani, scrie ProSport.

La inaugurarea arenei au mai fost prezenți Simona Halep și primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

Bucureștiul nu a mai găzduit un meci de hochei pe gheață de 12 ani. Patinoarul situat în sectorul 4 al Capitalei a fost omologat pe data de 27 august. Arena se află pe Drumul Jilavei și este aproape de stația de metrou Apărătorii Patriei.

Dotări de excepție la Berceni Arena

Patinoarul Berceni Arena este găzduit într-o clădire nou-nouță, ridicată de la zero, cu două niveluri, parter și un etaj, care are în jurul său aproximativ 3.000 de metri pătrați de spații verzi. Capacitatea noii investiții este de 800 de locuri în tribune.

În interiorul clădirii sunt amenajate spații de servire în foaier, la parter, dar și la etaj, precum și alte încăperi dedicate serviciilor de garderobă, birourilor, vestiarelor, instalațiilor de gheață, sălii metodice, cabinelor VIP și cabinelor pentru presă.

Una din cele mai surprinzătoare caracteristici ale acestei structuri, ridicată de la zero, va fi dată de diferența temperaturii resimțită la nivelul gheții, comparativ cu cea din tribune. Astfel, în timp ce pe patinoar se va menține o temperatură de aproximativ 5-6 grade, spectatorii din tribune se vor bucura de temperaturi ceva mai blânde, în jurul a 15 grade, similare cu cele de primăvară.

Gheața va fi menținută în stare foarte bună cu ajutorul a două echipamente frigorifice, ce vor păstra o temperatură constantă de -5 grade Celsius.

Spectatorii vor asista la competițiile sportive într-o atmosferă plăcută, fără să resimtă frig. Acest lucru este posibil datorită tehnologiei moderne de climatizare, ce include trei centrale pentru tratarea aerului din sală. În plus, o construcție subterană a fost realizată pentru rezerva de apă, în scopul stingerii unui eventual incendiu.

Costurile noului patinoar olimpic se ridică la 10 milioane de euro, iar lucrările, executate de trei firme contractate de Primăria Sectorului 4, au durat aproximativ un an și opt luni.