Imnul „Generației de Aur”(1990) și imnul „Generației de Suflet” (2024), compuse de către Mihai Pocorschi, unul dintre fondatorii grupului HOLOGRAF

Publicat: 01 07. 2024, 16:58
Actualizat: 01 07. 2024, 17:26

This browser does not support the video element.

Artistul care a compus imnul pentru naționala de fotbal a României pe vremea Campionatului Mondial din Italia (1990) a fost Mihai Pocorschi.

Mihai Pocorschi este compozitor și cântăreț. În urmă cu 45 ani, el a pus bazele grupului Holograf. El a compus imnul „Cu mâinile pe Tricolor”.  El a format trupa VH2 împreună cu Cotabiță, scrie PRO SPORT

Ce reprezintă imnul?

Imnul face o reverență în fața fanilor echipei naționale, dar și pentru românii de acasă și de pretutindeni.

„Ce am trăit aici zilele acestea…se trăieşte probabil o dată în viaţă. Atâta căldură, atâta suport, atâta sprijin. O spun cu convingere că în istorie suporterii nu au fost niciodată atât de aproape de echipa naţională şi atât de implicaţi în tot ce s-a întâmplat, aşa cum au fost acum”, a spus Edi Iordănescu.

„Pentru mine a însemnat trecere de la porțile consacrării la unul care eram recunoscut când mă suiam într-un taxi. Da. Este imnul Generației de Aur…Ionel Stoica, când am refăcut imnul în 2000, a fost cel care m-a ajutat să filmez cu Generația de Aur…erau Hagi, Gică Popescu, juniorul atunci Mutu..au cântat în videoclip. A fost o tentativă de videoclip și în 1990”, a declarat Mihai Pocorschi la canalul de Youtube Altceva cu Adrian Artene.

Iată imnul compus pentru „Generația de Suflet”(2024):

România are meci greu cu Olanda

România se va întâlni marți seară cu Olanda.   O previziune venită din Marea Britanie dă speranță „tricolorilor”: România va accede în sferturile EURO 2024 dacă va obține o victorie  în fața Olandei!
La momentul actual, lotul Olandei este de aproximativ zece ori mai valoros decât cel al Naționalei României, ajungând la 815 milioane, iar cel al românilor abia atinge 92 de milioane de euro.
Citește și: 
Programul optimilor EURO 2024. Când e meciul România – Olanda 
Edi Iordănescu e realist înaintea meciului din optimile EURO 2024, România – Olanda: „Acesta e adevărul” 
România se pregătește pentru meciul crucial cu Olanda în OPTIMILE EURO 2024