Cu investiții masive în sportul juvenil și baze moderne – bazin, patinoar – primarul George Scripcaru și echipa sa au reușit să-i facă pe părinți să le schimbe drumul copiilor dinspre masa cu tabletă spre pastila de sănătate: înot și atletism, principale discipline care stau la baza dezvoltării unui organism sănătos -, fotbal, scrimă și multe altele. Înaintea unei ședințe de consiliu, la început de iunie, Scripcaru, omul care vine și pe bicicletă la birou, a vorbit pentru ProSport despre bunele și relele din sport, Ordonanța de Guvern, dar și despre colosul cu picioare din lut – echipa de fotbal FC Brașov, moartea unei echipe și istoria fetei care a prins aripi pe semicercul din Brașov, Cristina Neagu. De ce nu are Brașovul un stadion modern, când se va mai organiza o competiție precum FOTE și de ce nu se mai direcționează bani către fotbal… în interviul de mai jos.
Cum vă întrețineți, dumneavoastră, pasiunea pentru sport? Alergați, mergeți pe bicicletă, înotați, cam cât timp acordați?
Într-o perioadă, mi-am propus de foarte multe ori să fac zilnic sport, însă nu mi-a ieșit deloc pentru că activitatea pe care o derulez e atât de intensă încât nu am reușit acest lucru. Dar și ceea ce fac poate fi numit un sport pentru că este destul de intens ca și activitate. Mai folosim bicicleta, dar nu într-un sistem competițional. Pur și simplu ne urcăm pe bicicletă și o luăm pe drumuri, pe străzi, pe dealuri, mai ales în zona asta de munte. Este și asta o activitate care îmi folosește foarte mult.
Ce bicicletă aveți?
Am trei biciclete! Cu cauciucuri diferite, cu foi diferite, e în funcție de zona pe care o folosești. Cu o bicicletă normală nu poți să urci, spre exemplu, pe drumul vechi în Poiana Brașov, trebuie să folosești o bicicletă cu cauciucuri cu specificul de zonă de munte.
Vi s-a întâmplat să veniți cu bicicleta și la Primărie?
Am fost, da…
Și cum vă privește lumea pe stradă?
În Brașov cred că poți să umbli mai bine cu bicicleta decât în alte părți. Mai ales în zona de centru a orașului lucrul acesta se poate face. Sunt foarte mulți iubitori care practică această mișcare și care se duc în zona din Schei, spre Pietrele lui Solomon. În zona asta mă mișc și eu. Când te întâlnești cu bicicliști este un salut de solidaritate, de apreciere, când treci pe lângă un cetățean sau o mașină…, nu m-a înjurat nimeni, chiar au fost foarte mirați sau au apreciat.
INTERVIUL INTEGRAL PE PRO SPORT