Interviu cu Yusuf Dikec, turcul care a luat ARGINTUL cu o mână în buzunar

Publicat: 09 08. 2024, 21:33
Actualizat: 09 08. 2024, 21:39

This browser does not support the video element.

A participat la patru olimpiade până a reușit să ia o medalie, iar acum, a cucerit întreaga lume. 

Yusuf Dikec (51 ani) a obținut medalia de argint și a acordat un interviu pentru  Antena 1 Observator. Cu o mână în buzunar și relaxat, a tras la tir și a nimerit la țintă.

„Eu nu am fost un tip popular. Oamenii m-au făcut popular și cumva am reprezentat spiritul olimpic în sensul curat al naturaleții, fără dopaj, cu echipament minimal, o poziție naturală a corpului”.

Yusuf Dikec vrea să fie apreciat pentru simplitate

„Oamenii cred că au apreciat foarte mult simplitatea și autenticitatea pe care au văzut-o în succesul meu și de aceea cred că am devenit cunoscut”.

Olimpicul turc a devenit un „meme” pe rețelele de socializare după ce a fost fotografiat cum ținea  cu mâna dreaptă un pistol aer comprimat mixtla proba de tir sportiv și mâna stângă în buzunar.

„Nu am un scop anume, ci mai degrabă fac asta pentru echilibru, ca să îmi stabilizez corpul.Am avut poziția asta încă de la primele trageri, chiar și în anul 2014, când am ajuns campion mondial”.

Gestul fostului subofițer al jandarmeriei turce a devenit un mod prin care mulți atleți de la Paris și-au celebrat victoria.

„Ce înseamnă medalia de argint pentru voi? Așa cum citeam niște comentarii zilele acestea, am realizat că valorează mai mult decât aurul”.

Poreclit drept „James Bond de la olimpiadă”

Yusuf Dikec a participat și la o competiție din România, la o ediție din 2005 a Campionatului Balcanic.

„Mi s-a părut că românii sunt oameni liniștiți, chiar m-am simțit bine. Le transmit calde salutări din Turcia”.

Chiar și miliardarul Elon Musk a fost plăcut impresionat de atitudinea olimpicului turc, iar mulți internauți l-au asemănat cu eroi din filmele de acțiune, precum James Bond și cu John Wick.

Sursa Foto: Profimedia 

Citește și: MOMENTUL spectaculos de la Jocurile Olimpice care l-a impresionat până și pe Elon Musk. Reacția miliardarului, după ce faza a devenit virală