Ion ȚIRIAC, scrisoare emoționantă pentru Rafael Nadal: „Mă voi mândri și cu asta!”

Publicat: 11 10. 2024, 12:20
Actualizat: 11 10. 2024, 12:22
Ion Țiriac și Rafael Nadal la turneul ATP Masters de la Madrid

Ion Țiriac i-a transmis vineri o scrisoare fostului număr 1 ATP, Rafael Nadal, în semn de apreciere, după ce acesta din urmă a anunțat că se retrage din tenisul profesionist.

În mesaj, fostul tenismen român îi aduce un adevărat omagiu lui Nadal, spunându-i acestuia cât de mult a însemnat pentru lumea tenisului, dar și pentru el personal.

Ce i-a scris Ion Țiriac lui Rafael Nadal

Redăm mai jos mesajul transmis de Ion Țiriac:

„Rafa… dragul meu prieten,

Vreau să îți scriu această scurtă scrisoare care, din păcate, nu poate să descrie ceea ce ai însemnat pentru mine, pentru copii, pentru fani și pentru lumea sportului nostru. Dăruirea, sacrificiul și respectul față de joc, pe teren și în afara terenului, de care ai dat dovadă timp de două decenii, sunt unice și nu vor fi niciodată depășite.

Ești un prieten pentru mine și, ca prieten, pot spune că lumea sportului are o datorie față de tine, datorie  care nu poate fi plătită în bani sau titluri, ai dus totul la un alt nivel. Una dintre cele mai bune decizii pe care le-am luat vreodată este să-i fi dat unui tânăr spaniol cu ​​păr lung și aspect unic chiar în primul an un wildcard la Madrid și mă voi mândri și pentru asta. Prietene, ai numărul meu și voi fi mereu acolo pentru tine.

Ion.”

Rafael Nadal și-a anunțat retragerea din tenis

Rafael Nadal și-a anunțat joi retragerea oficială din tenisul profesionist, printr-un mesaj video transmis pe canalul său de Instagram.

Legendarul jucător, care a câștigat 22 de titluri de Mare Șlem în carieră și a ocupat locul 1 ATP timp de 209 săptămâni, spune că ultimul său turneu va fi finala Cupei Davis. Nadal, în vârstă de 38 de ani, va juca ultima oară pentru Spania la finala Cupei Davis din noiembrie, de la Malaga, arată Marca.

„Sunt aici pentru a vă anunța că mă retrag din tenisul profesionist. Realitatea este că au fost niște ani dificili, în special ultimii doi. Nu cred că am fost capabil să joc fără limitări”, spune el în mesajul video.

„Rafa” are un record greu de egalat: 14 titluri la Roland Garros. Nadal a câștigat cele mai multe titluri pe zgură din istoria tenisului (63) și a avut ani la rândul în care nu putea fi atins pe această suprafață.

Dincolo de Paris, Rafa a câștigat de patru ori US Open și de câte două ori Australian Open și Wimbledon, încheind cariera cu al doilea total din istorie în ce privește numărul titlurilor de Slam. Mai are două medalii olimpice de aur, fiind unul dintre cei doar trei jucători din istorie care au câștigat toate titlurile de Slam și medalia olimpică de aur. A petrecut 209 săptămâni pe primul loc în lume și a câștigat aproape tot ce se putea câștiga în tenis. Citește mai mult…

Sursa foto: Profimedia