Jannik Sinner a câştigat Australian Open 2024. Italianul a revenit spectaculos în fața lui Daniil Medvedev

Publicat: 28 01. 2024, 21:02

Jannik Sinner a câştigat Australian Open, după ce s-a impus în faţa lui Daniil Medvedev într-o finală spectaculoasă. A fost condus cu 2-0 la seturi, dar a revenit şi partida s-a încheiat cu scorul de 3-6, 3-6, 6-4, 6-4, 6-3.

Sinner este primul italian care triumfă la un turneu de Grand Slam, după Adrian Panatta, care a câştigat Roland Garros în 1976.

De partea cealaltă, Daniil Medvedev a mai jucat finala la Australian Open în 2021 şi 2022.

Jannik Sinner a câştigat Australian Open 2024, primul său titlu de Grand Slam din carieră

Jannik Sinner a devenit primul jucător din Italia care a câștigat Australian Open.

A fost a zecea partidă dintre Sinner şi Medvedev, iar rusul conduce cu 6-4.

Nick Kyrgios, un nume foarte important în tenisul mondial și în prezent expert Eurosport, a declarat despre victoria lui Sinner. Putem simți că este începutul unui drum foarte special. Îl putem vedea câștigând mai multe Grand Slam-uri în viitor dacă va continua să joace astfel.

Am spus-o de vreo 14 ori în ultimele două săptămâni: Darren Cahill a reușit să imprime niște schimbări extraordinare serviciului lui Sinner. Când am jucat împotriva lui am simțit că este un punct vulnerabil în jocul său, dar acum și-a pierdut serviciul de doar două ori într-un întreg Grand Slam, ceea ce este aproape o glumă. E nevoie de multă concentrare și disciplină pentru asta.

Jannik este un tip incredibil în vestiar. Mereu este foarte profesionist și absoarbe totul ca un burete. De când a jucat primul său meci în circuit, cu Steve Johnson la Roma, cei din vestiar s-au uitat și s-au întrebat „Cine e acest tip slăbuț, care are spectatorii alături de el?” Puteam vedea deja felul în care lovește mingea. Este ca un burete; mereu are oameni buni alături de el care îl sfătuiesc, iar el încearcă să imprime sfaturile în jocul său. Mereu învață, mereu devine mai bun. Este o persoană foarte faină din toate punctele de vedere”, a spus acesta pentru Eurosport.