Prima pagină » Sport » JO 2012 LONDRA. Prețul plătit de Răzvan Martin, medaliatul cu BRONZ al României la haltere: „Mi se rupe carnea de pe mâini”

JO 2012 LONDRA. Prețul plătit de Răzvan Martin, medaliatul cu BRONZ al României la haltere: „Mi se rupe carnea de pe mâini”

JO 2012 LONDRA. Prețul plătit de Răzvan Martin, medaliatul cu BRONZ al României la haltere:
Trei porții de cartofi prăjiți, patru hamburgheri și câțiva litri de sucuri au format meniul munte al lui Răzvan Martin în noaptea de după cucerirea bronzului olimpic la categoria 69 de kilograme. A pus geană peste geană abia în jurul orei patru dimineața, iar trei ore mai târziu sunetul strident al telefonului deja îi dă dădea trezirea

Trei porții de cartofi prăjiți, patru hamburgheri și câțiva litri de sucuri au format meniul munte al lui Răzvan Martin în noaptea de după cucerirea bronzului olimpic la categoria 69 de kilograme, scrie ProSport într-un interviu eveniment. A pus geană peste geană abia în jurul orei patru dimineața, iar trei ore mai târziu sunetul strident al telefonului deja îi dă dădea trezirea. A ieșit o oră în zona internațională, încă 60 de minute în mall-ul de lângă Sat, iar apoi i-a făcut galerie colegei Roxana Cocoș, a doua medaliată a halterelor la Londra

Ce-ai simțit când ți s-a înmânat medalia?
(ne privește fix în ochi) Pe podium mi-a venit să plâng, că doar nu în fiecare zi iau medalie la JO și într-un fel am încercat să mă abțin. Eu sunt un tip dur, dar și puțin emotiv când fac performanță. Nu poți fi stană de piatră!

Cât contează la un halterofil psihicul?
(gesticulează) Trebuie să fii foarte tare psihic, la încălzire, dacă ești moale, te pierzi și nu mai poți să ridici, trebuie să mergi pe podium și să ridici pentru tine. Mulți vor să impresioneze cu urletele, se duc pe podium, fac hă-hă-hă-hă și ratează! Eu sunt genul discret, îmi fac treaba și fac o reverență scurtă. Pentru respectul pe care mi-l port și pentru public. E bine să nu fii nesimțit, să saluți arbitrii, că poate te mai ajută și ei.

Un punct important îl constituie slăbitul pentru intrarea în categorie. Cât de greu îți e?
(convingător) Categoria am făcut-o bine acum, nu ca la alte concursuri. În Londra am slăbit numai din mâncare, în trecut apelam însă și la metoda saună. Am mâncat în ultimele trei zile doar carne spălată și ouă fierte tari, dar numai albușul… fără gălbenuș. Cam cinci-șase ouă pe zi! Carnea era de pui fiert fără gust, dar de la apă plată nu mă rețineam. Înainte slăbeam mai greu, iar în 2007 am avut o experiență șocantă cu corpul, mi s-a blocat organismul! În saună nu mai transpiram și la acel Mondial n-am mai facut categoria.

CITEȘTE ÎN CONTINUARE PE PROSPORT

Autor