JOCURI OLIMPICE LONDRA 2012. Sandra Izbașa: Nu aș fi renunțat la drapel pentru nimic în lume

JOCURI OLIMPICE LONDRA 2012. Sandra Izbașa: Nu aș fi renunțat la drapel pentru nimic în lume
Publicat: 13/08/2012, 16:35
Actualizat: 13/08/2012, 16:35

Campioana olimpică la sărituri, Sandra Izbașa, a declarat, luni, la revenirea în țară de la Jocurile Olimpice de la Londra, că a fost onorată de hotărârea COSR de a o desemna portdrapel la ceremonia de închidere, menționând că nu ar fi renunțat la drapel pentru nimic în lume, chiar dacă era greu.

„Ridicam steagul cât mai sus. A fost senzație la ceremonia de închidere. Pot să trec asta la «o dată în viață». Nu am avut emoții deloc la defilare, chiar mi-a plăcut. Am avut și o domnișoară care a vorbit cu mine și mi-a zis că dacă mi-e greu drapelul să i-l dau ei, dar i-am spus că nu îl las pentru nimic în lume. Am fost onorată pentru această decizie luată de COSR”, a spus Izbașa.

Sandra Izbașa le-a mulțumit antrenorilor Bellu și Bitang pentru că au convins-o să încerce și proba de sărituri. „A fost o Olimpiadă destul de grea, pentru că ne-am luptat cu marile puteri, dar am făcut ce am știut. Le mulțumesc antrenorilor că au avut încredere în mine și m-au îndrumat spre sărituri. Ne bucurăm din suflet că am fost acolo în față. Din punctul meu de vedere a fost un concurs reușit, pentru că m-am calificat în două finale, iar în concursul de individual compus am venit pe locul cinci. Pentru mine este o mare performanță. Întotdeauna e loc de mai bine. Mă simt mulțumită de ce am făcut la această olimpiadă”, a menționat Izbașa.

Sandra Izbașa a precizat că nu știe ce va face în continuare, dar a subliniat că vrea să participe la ediția din 2016 a JO măcar ca spectator. „Nu știu. E o întrebare pusă cam devreme. Nu știu de ce va depinde continuarea carierei. Cred că motivația va veni din interior. Îmi doresc să fiu prezentă la Rio, dar nu știu în ce calitate, de sportiv, antrenor sau spectator. Vreau să vizitez Brazilia”, a precizat Izbașa.

În concursul individual de la sol, când a ratat ultima diagonală, Sandra Izbașa a declarat că a simțit o oboseală în picioare și de aceea nu a mai putut lega salturile. „A fost greșeala mea, se întâmplă, sunt om și nu pot să le fac tot timpul perfect, dar mă bucur din suflet pentru medalia de la sărituri, este o împlinire sufletească. Am simțit o oboseală în picioare. Am zâmbit pentru că m-am bucurat că am terminat olimpiada sănătoasă și cu un rezultat bun. Medalia pe echipe a fost cea mai importantă, pentru că am făcut toate cele patru aparate, care mi-au permis intrarea în două finale și la individual compus. Să fac patru aparate, pentru mine, contează ca și locul de la invidiual compus”, a conchis Izbașa.

Sportivii români participanți la Jocurile Olimpice de la Londra au revenit la București, luni, după două săptămâni de competiție în care au reușit să obțină nouă medalii, din care două de aur.

România a fost reprezentată la JO de 103 sportivi din 15 discipline și a încheiat competiția pe locul 27 în clasamentul pe națiuni, cu nouă medalii (2-5-2): aur – Alin Moldoveanu (tir) și Sandra Izbașa (sărituri); argint – Alina Dumitru, Corina Căprioriu (ambele judo), Roxana Cocoș (haltere), echipa masculină de sabie, Cătălina Ponor (sol); bronz – echipa feminină de gimnastică și Răzvan Martin (haltere).

România nu a mai obținut un număr atât de mic de medalii de aur, două, de la JO de la Tokyo din 1964, dar atunci au mai fost cucerite patru de argint și șase de bronz. După olimpiada japoneză, sportivii români au obținut la fiecare ediție a JO minimum patru medalii de aur, cu excepția JO din 1972 de la Munchen, când au fost câștigate trei medalii de aur.

La JO de la Beijing, din 2008, bilanțul delegației României a fost de opt medalii, dintre care patru de aur, una de argint și trei de bronz.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Dezvăluiri tulburătoare. Rana fatală a Prințesei Diana, "mică, în locul nepotrivit și foarte rară”, care...
Palatul Buckingham a început să planifice funeraliile Regelui Charles. Ce se va alege de Regina...
FOTO. Imagini incendiare în costum de baie cu una dintre cele mai frumoase femei din...
Avertismentul pensionarilor nemulțumiți de noile decizii: „Ne-au amăgit. Or să primească la vot ce merită”...
Roxana Dobre a tăcut cât a tăcut, dar nu a mai suportat și a spus...
Site-ul unde mii de oameni își caută un partener cu care să își pună capăt...
ŞOC! Fiica lui Năstase: 'Am fost preşul lui dintotdeauna, încă de când a vărsat vin...
Recunoști fetița din imagine? Acum are 39 ani și este adorată de sute de mii...
Cât scot lunar din buzunare chiriașii din cartierul Primăverii sau Kiseleff, pentru un apartament. Capitala...
Snopit în bătaie de un vecin, Cristian a murit! "Fiecare os din fața lui e...
Un infractor a reușit să se dea drept polițist timp de un an și jumătate....
Știrea momentului în România! Ion Iliescu la 94 de ani a...
Ce reprezintă litera B la o mașină cu transmisie automată. Explicația fiecărui mod
Taxiurile fără şofer le iau pâinea de la gură taxiurilor clasice: apelare facilă şi preţuri...
ASTRONOMII au obținut primele imagini cu STEAUA NORDULUI! Cum arată POLARIS?
Vine decizie la mașinile pe benzina și motorină. Vor fi suprataxate
Stațiunea de vie pentru pensionari. Este locul ideal din România
Ce au vrut să mânânce Ed Sheeran și Chris Hemsworth în România. Unde au ținut...
"Ultima misiune pentru Roberta". Ea este polițista de 21 de ani, ucisă de remorca unui...
Anamaria Prodan, depre cât de mult îi seamănă copiii. Ce anume îi spunea mama ei...
Misterul scufundării superiahtului miliardarilor, investigat de anchetatori. Ce ipoteze se iau în calcul
BANCUL ZILEI. Bulă merge la o tipă acasă. Dormitorul era plin de jucării de pluș....
De ce pisicile zgârie mobila din casă?