Barca de 8+1 feminin a României a cucerit AURUL la Jocurile Olimpice de la Paris

Publicat: 03 08. 2024, 12:58
Actualizat: 03 08. 2024, 13:01

Sâmbătă, 3 august 2024, delegația femină a României  de 8+1 a obținut o medalie de aur și trei de argint la proba de canotaj.

Barca feminină a obținut medalia de aur, după ce a încheiat cursa în timp record (5:54:39), anunță PRO SPORT.

În urma ei s-a aflat echipa Canadei, care a obținut medalia de argint, și cea a Marii Britanii, care a obținut medalia de bronz.

Echipa feminină a luat aurul

Echipa câștigătoare, alcătuită din Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş, Victoria Ştefania Petreanu, a obținut medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Paris. Este a treia medalie de aur pentru România obținută în olimpiada de vară de la Paris, după medaliile câștigate de David Popovici (200 de metri liber) și Andrei Sebastian Cornea (dublu vâsle)

Ultima oară când România a obținut medalia de aur la cursa de 8+1 a fost acum 20 ani, la olimpiada de vară din 2004, la Atena. Atunci,  în barca României, s-a aflat și Elisabeta Lipă, în prezent șefă a Agenției Naționale pentru Sport, Aurica Bărăscu, Georgeta Damian, Rodica Florea, Liliana Gafencu, Elena Georgescu, Doina Ignat,  Ioana Papuc și Viorica Susanu. România a urcat pe locul 12 în clasamentul pe medalii la Jocurile Olimpice de la Paris, fiind la egalitate cu Noua Zeelandă.

Echipa masculină n-a avut noroc

Din păcate, echipa masculină nu au început tocmai bine cursa și au încheiat cursa pe locul 5.  Echipa este alcătuită din Mihăiţă Ţigănescu, Laurenţiu Danciu, Bogdan Băitoc, Constantin Adam, Marius Cozmiuc, Mugurel Semciuc, Florin Arteni, Florin Lehaci, Adrian Munteanu.

Medalia de aur a fost câștigată de Marea Britanie, în timp ce  Țările de Jos au cucerit argintul, iar Statele Unite ale Americii bronzul.

Citește și: David Popovici a câștigat medalia olimpică de AUR la cursa de 200 de metri liber, fiind primul român care realizează această performanță după 20 ani