Jocurile Olimpice: David Popovici s-a calificat în finala probei de 100 de metri liber
Înotătorul român David Popovici (16 ani) s-a calificat miercuri dimineața în finala probei de 100 de metri liber la Jocurile Olimpice de la Tokyo.
El a ieșit al cincilea în semifinală, cu un timp de 47 de secunde și 72 de sutimi. De altfel, Popovici a scos un timp mai bun decât în seriile de calificare pentru semifinale, unde a terminat cursa în 48 de secunde și 3 sutimi, informează Digi24.
După prima jumătate a cursei, David a întors al șaptelea, dar a recuperat pe ultimii 50 de metri.
Românul a fost devansat de rusul Kliment Kolesnikov (47.11, record european), americanul Caeleb Dressel (47,23), italianul Alessandro Miressi (47,52) și de sud-coreeanul Sunwoo Hwang (47,56).
Klimment Kolesnikov a luat marți argintul în proba de 100 de metri spate, unde a concurat și românul Robert Glință.
Finala probei de 100 de metri liber, unde David Popovici are record mondial la juniori (47 de secunde și 30 de sutimi) și medalie de aur la campionatele europene de juniori, se va desfășura joi dimineață, la ora 05:37 (ora României).
Tot vineri, David Popovici va lua startul şi în seriile probei de 50 m liber.
David Popovici a ratat la limită podiumul la 200 de metri liber
Popovici a făcut marți dimineața o cursă remarcabilă în finala olimpică de 200 de metri liber, reușind un nou record personal și național și fiind la doar două sutimi de medalia de bronz.
Chiar dacă nu a luat nicio medalie, Popovici a reușit un timp mai bun decât campionul european la seniori în această probă, rusul Martin Maliutin.
David Popovici a înotat cei 200 de metri într-un minut, 44 de secunde și 68 de sutimi, în vreme ce Maliutin a înotat într-un minut, 45 de secunde și o sutime.
Popovici a reușit să recupereze foarte bine pe ultimii 70-80 de metri ai cursei și a rămas cu doar două sutimi de secundă în urma celui care a câștigat bronzul, brazilianul Fernando Scheffer.
Aurul a fost câștigat de britanicul Tom Dean, cu 1 minut, 44 de secunde și 22 de sutimi, iar argintul tot de un britanic, Scott Duncan, cu 1 minut, 44 de secunde și 26 de sutimi.