Jocurile Olimpice, în pericol să nu mai fie organizate vara! Avertisment teribil lansat de oamenii de știință

Publicat: 18 06. 2024, 10:50
Actualizat: 18 06. 2024, 14:30
Jocurile Olimpice, în pericol să nu mai fie organizate vara! / Sursă Foto: Shutterstock

Jocurile Olimpice nu vor mai putea fi organizate vara, în special în lunile iulie și august. Avertismentul este lansat de specialiști în climă. Ei spun că efectele încălzirii globale se vor accentua în următoarea perioadă.

Sky News a contactat mai mulți oameni de știință și sportivi, care au exprimat următoarea temere – organizarea Jocurilor Olimpice în iulie va fi „aproape imposibilă” din cauza căldurii extreme!

Canicula, marele pericol la J.O. de la Paris

La Olimpiada din această vară, găzduită de Paris, va fi mai cald decât este normal, au anunțat specialiștii.

Ei au realizat un raport intitulat „Rings of Fire: Heat Risks at the Paris Olympics 2024”, prin care îi îndeamnă pe organizatorii Jocurilor Olimpice să ia măsuri împotriva caniculei pentru a nu pune în pericol viața sportivilor și a spectatorilor.

Experții recomandă modificarea programului competițiilor astfel încât întrecerile să se desfășoare în lunile mai răcoroase sau în momente mai răcoroase ale zilei.

În replică, un purtător de cuvânt al Comitetului Olimpic Internațional a declarat că organismul a programat evenimente pentru a evita căldura și a luat mai multe măsuri pentru a proteja concurenții de temperaturile extreme.