Jontay Porter a fost SUSPENDAT pe viață de NBA. Baschetbalistul era implicat în MAFIA pariurilor

Publicat: 11 07. 2024, 17:35
Jontay Porter a pătat imaginea NBA. Sursa foto: Profimedia

Baschetbalistul american Jontay Porter, fratele mai mic al cunoscutului jucător de la Denver Nuggets, Michael Porter Jr, a fost suspendat pe viaţă de liga profesionistă nord-americană de baschet (NBA) pentru implicarea sa într-o rețea de pariuri sportive, cu scopul de a obține beneficii materiale.

Tânărul în vârstă de 24 de ani a fost eliberat pe cauțiune de mama și soția sa în schimbul sumei de 250.000 de dolari, însă procesul nu s-a încheiat încă. Chiar dacă a pledat vinovat, riscă între trei și patru ani de închisoare pentru acest tip de fapte. Sentința va fi pronunţată pe 18 decembrie.

Alături de complicii săi, Porter le oferea informații referitoare la momentul când urma să iasă din meci din cauza unei accidentări. Grupul a câștigat de pe urma ponturilor baschetbalistului între câteva sute de mii de dolari până la un milion de dolari, doar pe un singur meci.

Similaritățile bizare din comportamentul de joc al lui Jontay au atras imediat atenția caselor de pariuri, care au raportat mai departe suspiciunile de fraudă către poliția federală (FBI).

În urma anchetei FBI, a reieșit că majoritatea meciurilor în care baschetbalistul susținea că e accidentat, erau de fapt minciuni și au făcut legătura cu sumele uriașe puse de complicii săi pe ieșirea sa din joc, pariu pe care numai ei mizau și nimeni altcineva dintre pariori, relatează Insider Sport.

„Nu este nimic și nimeni mai presus de protejarea integrității NBA. Pentru fanii noștri, echipele noastre și toți jucătorii implicați în competiție, vrem un sport curat. Din acest motiv, pentru încălcărea regulamentului într-un mod care prejudiciază imaginea organizației, Jontay Porter nu va mai juca niciodată pentru nici o echipă din NBA”, a explicat Adam Silver, comisarul ligii.

Jontay Porter a evoluat mediocru timp de două sezoane în NBA pentru Toronto Raptors și Memphis Grizzlies, unde a înregistrat medii de 4 puncte pe meci.