Judoka Alex Creț va reprezenta România la Jocurile Olimpice Paris 2024

Publicat: 26 06. 2024, 18:35
Actualizat: 26 06. 2024, 18:36

Judoka în vârstă de 22 va face parte din Team România la cea mai mare competiție sportivă din lume.

Federația Română de Judo va merge la Jocurile Olimpice de la Paris, cu un sportiv, Alex Creț, care luptă la categoria 90 de kilograme.

Anunțul oficial al Federației Internaționale a venit în această dimineață. Pentru sportivul în vârstă de 22 de ani, legitimat la CSM Oradea și component al lotului național de seniori de judo al României, aceasta va fi prima sa participare la Jocurile Olimpice.

Alex Creț va reprezenta România la Jocurile Olimpice

„Calificarea aceasta îmi dă speranțe mari. A fost un drum lung, o calificare grea, am avut concursuri peste concursuri, unele bune, altele mai puțin reușite, dar până la urmă a ieșit bine și sper să am o evoluție cât mai bună la Paris. Îmi doresc să reprezint România cât mai bine posibil! Vreau să le mulțumesc tuturor celor care au fost alături de mine în acest drum, iar la Jocurile Olimpice de la Paris vreau să arăt tuturor adevăratul meu potențial” -Alex Creț, sportiv calificat la Jocurile Olimpice de la Paris, la judo, categoria 90 de kilograme.

La cea mai importantă competiție la care a participat în acest an, Campionatul European de seniori de la Zagreb, Alex a ocupat locul 3. Emil Morar, antrenorul care îl pregătește pe tânăr atât la echipa de club cât și la lotul național are numai cuvinte de laudă la adresa lui. „Este o imensă bucurie, ne-am dorit enorm această calificare și am obținut-o! Neoficial știam că Alex va fi la Paris, dar acum ne-am liniștit! Este un sportiv foarte bun, care în ultimele luni a învins 4 medaliați mondiali. Mergem la Paris să luptăm pentru medalia olimpică și în cel mai rău caz, dacă nu o vom obține, țintim un loc aproape de podium”, a spus Emil Morar, antrenor judo CSM Oradea.

Cozmin Gușă: „O veste excepțională!”

Și președintele Federației Române de Judo, Cozmin Gușă, aștepta această calificare. „Calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris a sportivului Alex Creț este o veste excepțională dar trebuie să recunosc, o realizare mult sub potențialul sportiv al loturilor olimpice de judo ale României. Alex Creț a făcut parte din elita categoriei 90 de kilograme ale judo-ului mondial în ultimi ani. Ce a câștigat însă și îl recomandă pentru un rezultat deosebit la Jocurile Olimpice este încrederea de sine venită prin confirmarea unor victorii mari pe care le-a obținut în ultimele luni.
El este un sportiv tânăr, are mari șanse de medalie la Paris, cred în el și bineînțeles este un sportiv care va confirma maturitatea și valoarea sportivă cu adevărat la Jocurile Olimpice de la Los Angeles”, a spus Cozmin Gușă, președinte al Federației Române de Judo.