Kylian Mbappe a devenit PATRON de club. A cumpărat echipa franceză de fotbal SM CAEN

Publicat: 31 07. 2024, 20:45
Actualizat: 31 07. 2024, 21:13
Sursa foto: Profimedia

Echipa de liga secundă franceză Stade Malherbe (SM) Caen a devenit cea mai recentă achiziție a căpitanului Franței, Kylian Mbappe. Jucătorul are planuri mari cu noua sa investiție.

Noul atacant al Real Madrid a cumpărat pachetul majoritar (80% din acțiunile clubului) pentru puțin sub 20 de milioane de euro și devine coproprietar alături de Pierre-Antoine Capton, președintele consiliului de supraveghere și cel care deține restul acțiunilor la echipă. Mbappe a promis că va achita o parte din datoriile clubului odată cu preluarea echipei.

Tranzacția s-a efectuat prin intermediul fondului de investiții deținut de fotbalist, Coalition Capital și prin această mutare, Mbappe devine unul dintre cei mai tineri proprietari din fotbal, la doar 25 de ani.

SM Caen în toată istoria de peste un secol nu s-a făcut remarcată prin rezultate notabile, doar s-a plimbat între primele două divizii fotbalistice din Franța. Echipa are și o legătură sentimentală pentru atacantul francez: acesta a fost monitorizat timp de trei ani de oficialii clubului, însă nu au putut obține semnătura lui din lipsă de fonduri, relatează Le Parisien.